На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст Направо

...
На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст Направо
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата се събудиха от зимен сън по случая с нарязаното момиче

На 24 юни обвиненият е изпратил известие с текст „ Направо те умъртвявам ”. На 25 юни е последвало ново известие: „ Ще ти закача главата ”. На идващия ден е осъществено закононарушението.

Toва споделиха на брифинг от прокуратурата във връзка случая с момичето, нарязано с макетен нож.

Районният прокурор Таня Димитрова разясни, че наблюдаващите прокурори ще положат оптимални старания за събиране на доказателства за предявяване на обвиняване, което „ подхожда на тежестта на закононарушението ”, както и да бъде наложено заслужено наказване.

Tя посочи, че е формирано досъдебно произвеждане за междинна телесна щета против Георги Николаев, упрекнат за нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора.

„ Считаме, че междинната телесна щета се е изразила в мозъчно разтърсване, което е съпроводено с изпадане в безсъзнание “, добави тя.

„ Днес по моя самодейност организирах среща с майката на потърпевшото момиче. Тя се съгласи, организирахме близо един час диалог с нея. Заявих и нашата кардинална позицията към нулева приемливост към прояви на принуждение. Наблюдаващите прокурори ще положат оптимални старания за събиране на доказателства за предявяване на обвиняване, което подхожда на тежестта на закононарушението “, сподели Таня Димитрова.

На 26 юни към 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с голям брой порезни рани и щедро кръвотечение. Момичето било настанено в болница без заплаха за живота, съобщи старши комисар Лазар Христов.

Става ясно, че Министерство на вътрешните работи не е разгласило известие за случилото се.

Първото следствие против обвинения с букви Г.Г. е завършило с налагане на административно наказване, а второто – с пробация, която мъжът изпълнявал „ съзнателно ”, акцентира Христов.

„ В събота потърпевшата се яви персонално в Първо районно управление (на МВР), с цел да съобщи, че против нея арестуваното лице е отправяло закани в интервала март – юни и по-конкретно – на 24 юни. На съображение на това е формирано досъдебно произвеждане ”, сподели шефът на полицията в града.

След подадения от потърпевшата сигнал в полиция почнали дейности по задържането на обвинения. Той не бил открит на домашния си адрес. Негови близки декларирали, че е напуснал дома си, не са го виждали и нямат връзка с него. Тогава Г.Г. е разгласен за общодържавно търсене. Полицията стартира инспекции на осем адреса в Стара Загора и беседи с близки и другари на мъжа, както и с юриста му.

„ Имахме информация, че лицето се укрива и до тази заран то не беше намерено. Около 8.00 ч. наш пост сътрудници видя, че той се придвижва с лек автомобил и напуща обитаемото място. Незабавно са проведени заградителни мероприятия и мъжът е арестуван на входа на Стара Загора. В момента се намира в следствения арест ”, изясни ст. ком. Христов.

" Действително е свършена доста работа, разпитани са всички, имащи отношение по случая и са назначени голям брой експертизи ", добави и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

" Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за междинна телесна щета ", сподели още той.

" Получихме призовка в 1 часа през нощта да се явим за разпит и го задържаха по Закона за Министерство на вътрешните работи. Неясно, най-малко за мен ", сподели по-рано в ефира на bTV Валентин Димитров, юристът на 26-годишния Г.Г., арестуван откакто бе упрекнат в побой и обезобразяване на 18-годишно момиче от Стара Загора.

Той заяви, че клиентът му изрично отхвърля да е направил закононарушението, за което го упрекват, както и да е отправял закани към фамилията на 18-годишното момиче.

Г.Г. е осъждан за нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди. Сега е арестуван за 72 часа с прокурорско разпореждане и следва настояването за непрекъснатия му арест да бъде импортирано в Районния съд в града.

В петък стана ясно, че Окръжният съд в Стара Загора е пуснал без мярка за неотклонение Г.Г., който е упрекнат, че е нападнал и нарязал с макетно ножче 18-годишната Д.М.

Според магистратите експертизата по делото демонстрира, че момичето е получило лека телесна щета. Това закононарушение не се преследва от прокуратурата, а от самия потърпевш.

Момичето е нападнато и нарязано с макетно ножче от приятеля си в края на юни. Нарязани са ръцете, краката и гърдите ѝ, а лекарите са създали над 400 шева на порезните рани. Носът на момичето е строшен, а насилникът е обръснал с машинка и цялата ѝ коса. По време на нападението той е бил с маска и ръкавици.

Междувременно близки на потърпевшото момиче показаха опасения за сигурността и даже за живота си.

Пред радио " Стара Загора " Моника Маринова, близка на фамилията на потърпевшата, сподели, че е била застрашена.

" Бях предизвестена какво пиша по отношение на обезобразеното момиче, тъй като в противоположен случай ще ме преследва бяло БМВ - описа Маринова, представена от БНР.

" Подадох сигнал, бях разпитана, образува се досъдебно произвеждане, направена беше експертиза на телефона ми. Мъжът беше арестуван, само че дали е истина или не... Разбрах, че по негови думи, профилът му в обществените мрежи бил хакнат. Моят въпрос е - в случай че не е бил той, кой ме е заплашил през непознат профил? Факт е, че в обществените мрежи има доста поръчки, квалификации, обиди, по тази причина приканвам всички - подайте сигнал, в случай че сте застрашени като мен. Вчера имах възприятието, че сме в някакъв филм, с тази разлика, че две фамилии сме основните герои в него. "

Утре в София и Стара Загора ще се проведат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР