На 24 юли 2017 година в 17:20 часа чрез НССПЕЕН-112

...
На 24 юли 2017 година в 17:20 часа чрез НССПЕЕН-112
Коментари Харесай

Възрастна жена изгоря със 7000лв в помощ на "акция" срещу телефонни измамници "

На 24 юли 2017 година в 17:20 часа посредством " НССПЕЕН-112 " във Второ РУ- Плевен е получен сигнал от 78-годишна плевенчанка, че съседката й – 89-годишна, е получила на домашния си телефон позвъняване от чужд. Мъжът се показал за шеф от полицията в региона и под претекст, че взаимно с внука й ще вземат участие в залавянето на телефонни измамници, я е въвел в подвеждане, че е нужна сума пари, написа ДАРИК.

В резултат на това 89-годишната жена на три пъти е хвърляла пари в пликове през прозореца на жилището си на бул. „ Данаил Попов “ в Плевен - към 12:00 часа е изхвърлила сумата от 250 лева, към 14:00 часа - сумата от 4860 лева и към 15:00 часа - сумата от 1860 лева, Общо изхвърлените пари са на стойност 6970 лева Местопроизшествието е посетено от полицейски чиновници. Уведомен е дежурен прокурор в районна прокуратура – Плевен. Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.209, ал.1 от Наказателен кодекс. Продължава работа проверяващ служител на реда.
Министерство на вътрешните работи припомня: По никакъв мотив не давайте пари на непознати. В случай на получено телефонно позвъняване с искане да предоставите пари, пробвайте незабавно да се свържете със своите близки, или сигнализирайте на тел. 112

Съвети към жителите:
Да не дават пари на непознати за тях лица, без значение от предлога;
Да не дават персонални данни и данни за свои близки по телефона; 
Да запазят хладнокръвие при приемане на позвъняване от човек, който се показва за техен родственик, изпаднал в беда;
Ако въпреки всичко имат подозрение, че се обажда техен непосредствен човек, първо да опитат да се свържат с него посредством собствен комшия или прочут, по опция от телефон, друг от този, на който са получили обаждането;

Необходимо е околните непрестанно да приказват за това с възрастните си родители и да им припомнят по какъв начин инцидентно може да станат жертва.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР