На 24 януари в аржентинската столица Буенос Айрес се проведе

...
На 24 януари в аржентинската столица Буенос Айрес се проведе
Коментари Харесай

Сантяго Кафиеро: Китай е важен търговски партньор на Аржентина

На 24 януари в аржентинската столица Буенос Айрес се организира 7-ата среща на върха на Общността на латиноамериканските и карибските страни. Аржентинският външен министър Сантяго Кафиеро в изявление за Китайската медийна група съобщи, че Китай е значим търговски сътрудник на Аржентина и той чака двете страни да развиват съдействие в областта на стопанската система и търговията.

Кафиеро напомни, че предходната година бе маркирана 50-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред Аржентина и Китай, което е крайъгълен камък в развиването им. Държавните глави на двете страни се срещнаха два пъти през 2022 година, се случва рядко в границите на една година, акцентира Кафиеро.

Той сподели също, че чака Аржентина, както и латиноамериканските страни, да развиват задълбочени връзки с Китай.

Аржентина освен взе участие в общото създаване на „ Един пояс, веднъж “, само че е и претендент за съдействието с БРИКС, уточни още аржентинският външен министър.

Той означи, че съдействието сред Аржентина и Китай е с огромен капацитет в разнообразни области и чака да засилят културния продан. Кафиеро пожела и всичко най-хубаво на китайския народ през новата година.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР