На 24 януари (неделя) от 23:00 часа Discovery channel ще

...
На 24 януари (неделя) от 23:00 часа Discovery channel ще
Коментари Харесай

Discovery разкрива цялата истина: Какво погуби Марадона?

На 24 януари (неделя) от 23:00 часа Discovery channel ще излъчи документалния филм „ Какво погуби Марадона? “, предлагайки на феновете разкази от първо лице от близки до футболната легенда.

Гений, легенда и зависимости. Живот на върхове и спадове. Десетилетия наред опиатите му оказват помощ да играе, само че унищожават живота му отвън терена. Диего Марадона се издига от нормално момче на улицата до футболен Бог, само че не съумява да доживее старините си, умирайки едвам на 60 години. Като причина за гибелта е посочена сърдечна непълнота, само че дали това е по този начин?

След преждевременната му гибел филмът „ Какво погуби Марадона? “ сплотява невероятния живот на човек, който е бил привързан към опиатите отвън терена, само че също по този начин е разчитал на коктейл от фармацевтични артикули по време на мачовете.

Разкрива се и по какъв начин този гибелен метод на живот, воден откогато Марадона е бил дете, в последна сметка се е трансформирал в наставление за гибелта му. Историята му е и гениална, и мъчителна.

Води началото си от бунтарския град в Буенос Айрес, където Марадона играе футбол с приятелите си в продължение на часове, а по-късно се трансформира във футболна суперзвезда, позната и почитана по целия свят.

Неговото детство, минало в беднотия, го слага в неравностойно състояние и макар невероятния си гений на терена, Марадона е подложен на лекувания за подсилване на физиката си. По-младите му години са изпълнени с непрекъсната здравна интервенция. Божията ръка мощно се отличава и на мача с Англия.

Марадона води страната си до победа на Световното състезание през 1986 година в Мексико, както и до място на финала четири години по-късно. Той чупи международния трансферен връх, присъединявайки се към италианския клуб Наполи за 6,9 млн. паунда, само че с повишаването на приходите му се усилва и натискът.

Предварителната аутопсия, показана от аржентинските медии, разкрива белодробен оток, породен от сърдечна непълнота, само че животът с непрекъснат напън, пристрастяването и злоупотребите с тялото лишават живота на легендата.

Разкази на близки до него хора като футболният сътрудник Джон Смит, представляващ Марадона; някогашният му треньор Фернандо Синьорини и някогашният капитан на Наполи Джузепе Брусколоти разкриват по какъв начин този гибелен метод на живот, почнал когато Марадона е бил единствено дете, в последна сметка е довел до преждевременната му гибел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР