На 24 октомври, вторник, президентът Румен Радев ще удостои с

...
На 24 октомври, вторник, президентът Румен Радев ще удостои с
Коментари Харесай

Румен Радев ще удостои с държавни отличия шестима българи

На 24 октомври, вторник, президентът Румен Радев ще удостои с държавни оценки шестима българи за принос в разнообразни сфери на публичния живот, науката, спорта. Церемонията ще стартира в 14.00 часа в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2.

За заслуги в региона на спорта президентът Румен Радев ще удостои Богдан Николов и Илиана Раева с медал „ Стара планина “ първа степен. С най-висшето държавно отличие президентът ще награди и проектант Елко Хазан за родолюбивата му и просветителска активност във връзка с приноса на България и нейния народ за спасяването на българските евреи по време на Втората международна война. Проф. Рахамин Шекерджийски ще бъде отличен с медал „ Стара планина “ първа степен за заслуги за развиването на науката и практиката в региона на фармацията в България.

Президентът Румен Радев ще удостои проф. Стефан Хаджитодоров с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен за заслуги в региона на науката. Васил Долапчиев ще бъде отличен с медал „ За гражданска заслуга “ втора степен за приноса му в отбрана на човешките права и свободи на хората със зрителни увреждания, тяхната обществена интеграция и пълноценно приобщаване в публичния живот.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР