На 24 октомври 2019 г. 11.30 часа ще бъде открита

...
На 24 октомври 2019 г. 11.30 часа ще бъде открита
Коментари Харесай

Обновената Клиника по изгаряне и пластична хирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” ще бъде официално открита на 24 октомври

На 24 октомври 2019 година 11.30 часа ще бъде открита изцяло обновената Клиника по изгаряне и пластична хирургия в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов” ЕАД. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Средствата, с които се извърши цялостният ремонт, енергийната успеваемост и преоборудването на постройката са по 2 посоки – от Фонд за стабилно градско развиване (ФУГР) по самодейността JESSICA и от Министерски съвет:

- Дългосрочен капиталов заем от ФУГР за строително-ремонтни действия и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост от 5 947 138.56 лева, от които 1 724 670 лева са рециклирани средства по Оперативна стратегия „ Регионално развиване 2007 - 2013 “, предоставени посредством Фонд на фондовете.

- Средства, отпуснати с разпореждане на Министерски съвет от декември 2018 година за закупуване на инсталация, здравно и немедицинско съоръжение за Клиниката по изгаряния в размер на 4 359 000 лева

След ремонта клиниката е генерално ремонтирана и преоборудвана, включително и с високотехнологична инсталация в 4 операционни зали и в реанимацията, където има 10 реанимационни бокса. Извършеният ремонт обгръща преустрояване, реорганизация и рационализация на „ Отделение по анестезиология и интензивно лекуване “, „ Отделение по изгаряния и пластична хирургия - деца “, „ Операционен блок “, в това число въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на цялата клиника.

Цялата постройка е изцяло актуализирана и енергийно ефикасна. Поставени са и нови асансьори.

В клиниката по изгаряне и пластина хирургия на „ Пирогов” се намира неповторимото за страната Отделение по изгаряне - деца. В него и в клиниката като цяло се лекуват най-сложните и тежки случаи на изгаряне от друг темперамент – термични, електрически, химически, заради радиационност, както и случаи на вродени аномалии, на недостатъци с разнообразна етиология по телесната повърхнина на деца и възрастни.

Има общо 55 кревати (45 лежащо-болни в отделенията и 10 реанимационни – възрастни пациенти и деца). В случай на тежка повреда може да разгърне потенциала си и да проеме двойно повече пациенти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР