На 24 ноември 2017 г. започва 8-и сезон на Бесарабската

...
На 24 ноември 2017 г. започва 8-и сезон на Бесарабската
Коментари Харесай

В Одеса започва 8-и сезон на Бесарабската лига КВН

На 24 ноември 2017 година стартира 8-и сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Тази година в Бесарабската лига КВН ще вземат участие пет български тима от Украйна. Всички те ще се състезават в състезания по духовитост посредством отговори на въпроси, импровизации, авансово готови сценки. Българският КВН обичайно се организира в международната столицата на хумора - гр. Одеса. За българската общественост в Украйна това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината. И за поредна година Всеукраинската социална организация „ Конгрес на българите в Украйна " с поддръжката на Българския юношески клуб „ Актив " провежда съревнование по комизъм сред български тимове от Бесарабия.

 Този сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна ще състои от три игри: четвъртфинал, полуфинал и край. На финалната игра ще бъде избран спечелилият, който ще завоюва огромната премия - едноседмична отмора в България за целия тим.

Петър Дудуш, координатор на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна: „ Вече осма година подред даваме опция на българските гении от Украйна да показват своето творчество пред публиката. КВН-ът стана обичайно и предстоящо събитие. Освен към този момент познатите участници всяка година имаме и нови тимове, които също по този начин се показват на равнище ".

КВНът (Клуб на Веселите и Находчивите) не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се организира за първи път в Одеса през 2010. Всяка година отборът-победител отпътува за едноседмична отмора в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР