На 24 май българите празнуваме Деня на българската азбука, просвета

...
На 24 май българите празнуваме Деня на българската азбука, просвета
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Руснаците бягат от Русия, украинците не отстъпват Украйна

На 24 май българите честваме Деня на българската писменост, култура и просвета - само че войната в Европа продължава и става все по-ясно, че газовата драма на страните от Европейски Съюз е подклаждана интензивно от съветския деспот Владимир Путин.

Гърция заплати за газ на " Газпром ", съобразявайки се с европейските правила - т.е. в евро. Русия разгласи, че някак е получила рубли - към този момент все по-прозрачен опит на Москва да сътвори напрежение сред европейските страни. Някои от тях - България, Полша, Финландия - са без газ, тъй като " Газпром " го спря. Други се отхвърлиха от него, трети към момента не могат и купуват от диктатора - само че това най-малко не носи действителни изгоди на съветската валута.

И българският финансов министър Асен Василев не знае какво тъкмо се случва с пазаруването на газа - по тази причина през днешния ден изиска Европейска комисия да обясни дали приемането на разплащания за газови доставки се дължи на това, че другите страни са третирани друго от страна на „ Газпром “, или някои от тях просто пренебрегват глобите против режима на Путин.

Паниката на диктатора е разбираема - както стана ясно, към този момент 4 млн. руснаци са избягали от родината си. Повечето от тях - млади, образовани, добре платени експерти. Някои бягат към Европа, други към някогашни руски републики, които към този момент са по-добра алтернатива от Русия.

Украинците пък обявиха ясно, че няма да правят отстъпка пред експанзията на Русия - 82% считат, че не би трябвало да се отстъпва каквато и да украинска територия на агресора, даже това да докара до по-бърз завършек на войната. 81% пък са уверени, че участие в НАТО ще обезпечи сигурността им.

Те сигурно могат да разчитат на болшинството европейски страни - през днешния ден Съветът на Европейски Съюз утвърди още 490 милиона евро за смъртоносни защитни оръжия и 10 млн. евро за други потребности на украинската войска.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР