На 24 май 2023 г. около 09:45 ч. маргинална група

...
На 24 май 2023 г. около 09:45 ч. маргинална група
Коментари Харесай

Турските власти задържаха голяма група, която искала да премине незаконно в България на „Капъкуле”

" На 24 май 2023 година към 09:45 ч. маргинална група лица, които дойдоха на граничния пункт Капъкуле с рейс, заявиха, че принадлежат към " Религията на мира и светлината на Ахмеди " и че желаят да отидат в Европа на съображение, че са подложени на гонене в страните, в които са се намирали... При опита за принудително влизане в граничната зона под въздействието на някои провокатори от групата, за която беше оповестено, че няма да бъде позволена, цялата група беше арестувана с пропорционална интервенция на екипи на граничната защита, жандармерията и полицията ", се споделя в известието.

Групата била към стотина души.

В известието се показва,че не отговорят на истината изказванията, появили се в някои медии, че мигранти, окупирали " Капъкуле ", принудително се пробвали да преминат на българския граничен пункт и че са станали конфликти на управляващите с мигрантите.

Според турските управляващи измежду групата се намирали лица от Англия, Тайланд, Иран, Ирак, Азербайджан, Алжир, Йордания и Турция. Двама се показали за публицисти, които пристигнали преди два дни в Истанбул от Англия.

От граничните управляващи на " Капъкуле " оповестиха, че пунктът работи обикновено и няма проблеми за обслужване на пасажерите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР