На 24 март, в навечерието на Благовещение и 17-тия рожден

...
На 24 март, в навечерието на Благовещение и 17-тия рожден
Коментари Харесай

Фондация `Искам бебе` отбелязва рождения си ден, подкрепяйки донорството на яйцеклетки

На 24 март, в навечерието на Благовещение и 17-тия рожден ден на „ Искам бебе ", взаимно с Изпълнителна организация „ Медицински контрол ", благотворителна мотоорганизация Widows Sons Grand Chapter Bulgaria & Masonic Riders Bulgaria и мотористи от цялата страна, организираме мотошествие под надпис „ Ти си Животът " - в поддръжка на идеята за донорството на яйцеклетки.

Тази година събитието е подкрепено от Изпълнителна организация „ Медицински контрол " (ИАМН) - организацията, виновна за ръководството, координацията и контрола на трансплантацията и асистираната репродукция в България. Целта е да притеглим вниманието към значимостта на донорството на яйцеклетки и постоянната профилактика на репродуктивното здраве измежду младежите и да подкрепим нуждаещите се, по пътя им към виновното навременно родителство.

Домакин на осведомителното събитие е УНСС.

Програма:

11:00 часа - Събирателен пункт: паркинга до Българска народна банка, София

11:30 часа - Отпътуване посока УНСС, Студентски град

12:30 - 13:30 часа - Информационно събитие за обстановката в България по отношение на потребността от даряване на яйцеклетки, нормативната база и присъединяване на пациенти - хазаин Университета за Национално и международно стопанство

13:30 часа - Събиране и кетъринг пред ICON GYM & Health care (срещу входа на паркинга на УНСС)

Каква е настоящата обстановка?

Репродуктивното здраве е витално значимо предизвикателство. Над 150 000 двойки в България имат проблем със зачеването на дете. Необходимостта от донорски генетичен материал е възходящ проблем. Профилактиката на репродуктивното здраве, изключително при младите дами, е от значително значение, защото пониженият яйчников запас постоянно не се диагностицира. Информационната самодейност за профилактиката е основна за реализиране на фантазията за бебе.

Какви са следствията от това?

По данни на „ Искам бебе ", нараства неведнъж броя на дамите, които се обръщат за финансова и прочувствена поддръжка към фондацията, а възрастта на тези, чиито репродуктивни провокации постановат потребността от донорска яйцеклетка - от ден на ден понижава. Това събитие прави нуждата от донорски генетичен материал все по-голяма. Според ИА " Медицински контрол " през 2021 година са осъществени 1429 процедури с донорски яйцеклетки, през 2022 - 1530, през 2023 година - 1787, което е сред 10 и 12 % от общия брой на осъществените процедури по асистирана репродукция на годишна база. Нуждаещите се от този подарък обаче са неведнъж повече.

Към каква смяна се стремим?

Мисията на взаимната ни самодейност е да подкрепим всички, които живеят с фантазията за родителство. Целите на акцията ни са фокусирани към превъзмогването на две огромни провокации:

- На първо място, повече осведоменост във връзка с нуждата от следене и профилактика на репродуктивното женско здраве;

- На второ място, отправяне на обръщение към тези дами, които биха могли да осъществен нечия съкровена, фантазия и да се трансфорат в голямата смяна по пътя към щастието на едно семейство - дарявайки най-ценния подарък - животът в яйцеклетка.

- Донорството на яйцеклетки е алтруистичен акт на даряване без персонална полза, само че дава късмет за живот на двойки с репродуктивни проблеми.

Нека дружно си подадем ръка в битката на хиляди двойки по пътя към мечтаното бебе, с цел да се раждат повече мечтани деца в България!

Защото „ Ти си Животът "!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР