На 24 март след продължително боледуване почина изтъкнатият наш педиатър

...
На 24 март след продължително боледуване почина изтъкнатият наш педиатър
Коментари Харесай

Почина детският онкохематолог проф. Драган Бобев

На 24 март след дълготрайно боледуване умря изтъкнатият наш педиатър и онкохематолог проф. Драган Бобев, оповестиха от университетската болница " Царица Йоанна - ИСУЛ ".

Проф. Бобев е един от най-изявените български лекари, с извънреден принос в развиването на педиатрията и детската онкохематология в България, незабравим академик и академични учител. Дълги години управлява Катедрата по педиатрия и Клиниката по детска клинична хематология и онкология в УМБАЛ " Царица Йоанна " – ИСУЛ "

През 1997 година е началник на екипа, осъществил първата в България трансплантация на костен мозък (хемопоетични стволови клетки). От 1996 година до 2014 година инициира и управлява Програма за трансплантация на костен мозък в България.

Проф. Бобев вкарва международни стандарти в лекуването на злокачествени болести при децата.

Завършил е медицина във ВМИ – София през 1958 година От 1966 година работи в Детската клиника на ИСУЛ, Детската клиника на ВМИ – София и Научния институт по педиатрия поредно като помощник, основен помощник, доцент и професор. Има приети специалности по детски заболявания, клинична хематология и здравна и онкология.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР