На 24 март, около 7:30 часа, извършвайки обход по автомагистрала

...
На 24 март, около 7:30 часа, извършвайки обход по автомагистрала
Коментари Харесай

Хванаха мъж на магистрала Тракия със 7 кг марихуана

На 24 март, към 7:30 часа, извършвайки обход по автомагистрала „ Тракия “, автопатрул на бранш „ Пътна полиция “ при Областната дирекция (ОД) на МВР-София е засякъл товарен автомобил „ Волво “ с турска регистрация и лек автомобил „ Дачия “. Водачите на транспортните средства са спрели в спешната лента при 23-ти км в посока Пловдив, а полицейските чиновници са се насочили към тях за инспекция.

В полезрението на униформените е попаднал мъж, който се е придвижвал към тира със сак в ръце. При типа на полицейската кола той побързал да се отърве от сака и го хвърлил в канавката. В него чиновниците на реда са намерили 14 запечатани плика със суха тревиста маса, реагираща на марихуана, с общо тегло към седем кг, оповестиха от ОДМВР-София. 

Водачът на товарния автомобил е пробван на място с техническо средство, отчело съществуване на три типа наркотични субстанции – кокаин, амфетамин и метамфетамин. Двамата мъже са арестувани за период до 24 часа, а по случая са формирани досъдебно и бързо произвеждане, показват още от полицията.

След отчет на събраните материали в прокуратурата, през вчерашния ден 40-годишният българин, лидер на автомобил „ Дачия “, е притеглен в качеството на обвинен за държане за разпространяване на високорисково наркотично вещество и му е наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “. Размерът на гаранцията е пет хиляди лв..

На турския жител е повдигнато обвиняване за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. 

Товарният автомобил е оставен на отговорно бранене на Митнически пункт „ Калотина “ с оглед осъществяване на следващи процесуално-следствени дейности. Действията по следствието не престават под надзора на прокуратурата, допълват още от полицията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР