На 24 март любителите на балетното изкуство у нас ще

...
На 24 март любителите на балетното изкуство у нас ще
Коментари Харесай

Украинската балетна прима Илона Кравченко ще танцува на сцената на Софийската Опера |

На 24 март феновете на балетното изкуство у нас ще мога да видят гастрола на украинската примабалерина Илона Кравченко .

Примата е част от балетната натрупа на балетния спектакъл в Лвов, който от един месец не действа поради войната, която Русия стартира против Украйна.



Лвов, който е културен и стопански център на Украйна сега е леговище на бегълци от цялата страна. Което не го избавя от падащите наоколо бомби на " денацификаторът " Путин.

Новината за гастролът на украинската балерина, обявена от профилирания уебсайт за просвета е съпроводена с припомняне за известието, с което бе краткотрайно спряно неговото действие:

" Моля, бъдете спокойни и следете информацията единствено от надеждни източници " - се споделя в съобшението, написано на 24 февруари, датата, в която Русия атакува Украйна - " Нека бъдем единни! Ние имаме вяра във въоръжените сили на Украйна " .

„ Лебедово езеро “ е първият балет, написан от Пьотър Чайковски и може би най-разпознаваемата балетна творба за всички времена. Красивата музика на Чайковски, вълшебно-приказната история за омагьосаната принцеса Одета и принц Зигфрид, съвършената хореография на големите балетмайстори Лев Иванов и Мариус Петипа трансформират балета в скъпо произведение на изкуството.

На 24 март от 19:00 ч. в главните функционалности почитателите на Софийската опера и балет ще видят Илона Кравченко като Одета – Одилия и Цецо Иванов като принц Зигфрид. Диригент – Борис Спасов.

" В подтекста на актуалната политическа обстановка е повече от ясно, че изкуството не би трябвало да познава политически ползи и спорове " - споделят във връзка предстоащото посещение на Кравченко от Софийска Опера
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР