На 24 март 2016 година от този свят си отиде

...
На 24 март 2016 година от този свят си отиде
Коментари Харесай

Продадоха къщата на легендарния Йохан Кройф в Барселона за 5 милиона

На 24 март 2016 година от този свят си отиде един от най-великите футболисти за всички времена – Йохан Кройф. До деня на своята кончина и от 1991 година, когато стана треньор на Барселона, холандецът живееше в първокласна къща в квартала Сария, която в този момент бе продадена.

Класическата къща, която е издигната през 1936 година и реновирана през 2008 година бе продадена за 5,3 милиона евро.

Къщата разполага с градина с повърхност от 450 квадратни метра, автоматизирани порти, гараж на два етажа с пет паркоместа. Самата къща е на четири етажа, разполага със седем бани, девет спални, зала за игра и маза с повърхност от повече от 600 квадратни метра.

Къщата е добита от задграничен предприемач, който избира да остане неизвестен. Ясно е, че купувачът не живее непрекъснато в Барселона, а от четири години търси къща за покупка.

Недвижимият парцел бе пуснат в продажба през февруари 2017 година, съвсем преди една година.

Това бе фамилната резиденция, в която Йохан Кройф и неговата брачна половинка Дани отгледаха трите си деца – Шантал, Сусила и Жорди. Вдовицата избра да продаде дома им.

След кончината на Кройф, Диана Костер се реалокира да живее в апартамент от към 600 квадратни метра, ситуиран в квартала Туро Парк, където живее сега.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР