На 24 и 25 септември подобно мероприятие се провежда в

...
На 24 и 25 септември подобно мероприятие се провежда в
Коментари Харесай

Нови хоризонти в журналистиката със стари кръгове и щения? Шегувате се

На 24 и 25 септември сходно мероприятие се организира в хотел „ Милениум “ в София под надпис „ Нови хоризонти в публицистиката “. Идеята е да се обменят опит и отзиви на публицисти от други страни и техни български сътрудници. Когато човек се запознае с програмата обаче, схваща, че в действителност не става дума за публицистиката и хоризонтите изобщо, а за избран кръг от медии и техни представители. Само там, става известно, работят смели и доблестни проверяващи публицисти и на никое място другаде. За издания от кръга и свързани с кръга „ Капитал “ става дума. Те, дружно с фондация „ Америка за България “ са уредници на „ крупното събитие “. Съучаства и Асоциацията на европейските публицисти в България (АЕЖ), по какъв начин другояче.

Няма неприятно, само че би трябвало уредниците да разгласят почтено, че става дума за колекция на техния си кръжок. Иначе някой може да се заблуди. Чужденец, несъмнено, нашите тук са наясно.

Доскоро същото правеха кръгове, близки до властта на Борисов и ГЕРБ. Наричахме техните опити „ замяна на истината “ и „ двуличие “ – и те бяха такива. А какви са лъскавите конгреси с стеснен достъп през днешния ден?

Странно е (а може би не) държанието на фондация „ Америка за България “, която от години финансира обилно избрани медии и не поглежда към други, които водят война същински, а не наужким. Това политика на управленците във фондацията ли е, на американското посолство в София или политика на управляващите в Съединени американски щати? Наистина ли в тази организация тежи думата на Галя Прокопиева и Цветелина Бориславова или и някой различен може да споделя нещо? Риторичен въпрос.

Няма да има независимост на словото и медиите в България, до момента в който те са плакати и знаме на разнообразни кръгове, съгласно близостта им до съответната власт.

По случайност проведеното мероприятие съответства с идването на евродепутати в София, както и на представители на „ Репортери без граници “, които да се срещнат с родната реалност в региона на войната с корупцията. Е, срещнали са се. Трогнати сме от вниманието.

Огнян Стефанов

П.П. Спомням си Венелин Петков, който ще опише мемоари от фронта пред форума, с лопата и кофа след пороен дъжд във Варна. Там бе и министър председателят Пламен Орешарски… Беше доста вълнуващо и героично. Нищо персонално.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР