На 24 февруари ще се проведе националната конференция на ДПС.

...
На 24 февруари ще се проведе националната конференция на ДПС.
Коментари Харесай

Пеевски ще се кандидатира за председател на ДПС. Доган с грип: Той е феномен в политиката

На 24 февруари ще се организира националната конференция на Движение за права и свободи. А ръководителят на парламентарната група на партията Делян Пеевски ще се кандидатира и за ръководител на Движение за права и свободи.

Това разгласи самият той след извършения през днешния ден Централен съвет. Почетният ръководител Ахмед Доган  не участва на събитието заради здравословни аргументи. „ Г-н Ахмед Доган е с грип и е у дома “, съобщи Пеевски.

Централния съвет на партията е взел решение за осъществяване на конгреса следващата година, който би трябвало да излъчи ръководител след оставката на Мустафа Карадайъ.

„ Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той съумя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се трансформира в важен сътрудник за всички парламентарни групи. “  Това декларира Ахмед Доган в словото си към членовете на Централния съвет, публикуван от пресцентъра на партията.

В словото си Доган показва, че " изненадващата оставка на господин Мустафа Карадайъ очевидно си има предистория и развиване.

„ Той има неоспорими заслуги за одобряването на Движение за права и свободи. В него е вложена 30-годишна инвестиция, която, уповавам се, да му помогне и в идната страница на неговия живот ", декларира Доган.

В началото на своето слово той отбелязва, че през последните 11 години не е допускал, че ще му се наложи да се върне в оперативната политика.

" Това за мен е екзистенциална тежест, която в избран смисъл обърква персоналното ми съществуване ", споделя Доган.

" Връщам се не по своя воля, а по политическа нужда. Неуместно е този факт да се свързва с геополитическите конфигурации на Балканите, Кавказ и Близкия изток. Не се схващам и като самодостатъчен политически индивид и визионер, който може да предначертае пътя ни към Шенген и постигането на междинните европейски стандарти на живот ", показва почетният ръководител. 

" Единствената ми мотивация да бъда измежду вас, е настоящото положение и бъдещото развиване на партия " Движение за права и свободи ". Движение за права и свободи е моя орис, за прощален път се увещавам, че човек не може да се освободи от повика за помощ на своите творения ", декларира Доган

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР