На 24 август, от 11:00 часа в резиденция Бояна, ще

...
На 24 август, от 11:00 часа в резиденция Бояна, ще
Коментари Харесай

Главният прокурор събира прокурори и следователи, във Facebook тече организация да го посрещнат след отпуска

На 24 август, от 11:00 часа в резиденция " Бояна ", ще се организира Национално заседание на прокурорите и следователите, а тематиката му е: " Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед попречване на риска от тежко нарушаване на върховенството на закона според член 7 от Договора за Европейския съюз ".
" Съвещанието се провежда по отношение на на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет от 10.08.2020 година във връзка опитите за жестоко посягане върху независимостта и положителното име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, правилото за разделянето на управляващите и опитите за политически напън ", се споделя в на държавното обвиняване за събитието.
 Справедливостта, Бойко, и правораздаването! Справедливостта, Бойко, и правораздаването!
Наистина ли не разбирате, уважаеми политици и изключително ръководещи, какъв е огромният проблем на българското правораздаване? Явно би трябвало да с...
Още преди въпросната декларация, Комисията по журналистическа нравственос се произнесе по отношение на позиция на прокуратурата поради материал на Борис Митов за Радио " Свободна Европа ", касаещ прокурор Боряна Бецова. Какво се споделяше в позицията на Комисията по журналистическа нравственос,!
Покани да участват на Националното заседание са отправени към представители на парламентарно показани политически партии, до президента, министър-председателя, министри, членове на Висшия правосъден съвет, до Инспектората към Висш съдебен съвет, както и до дипломатическите представителства на страните членки на Европейски Съюз.
Същевременно, младежката организация на " Да, България " стартира да прави организация за посрещането на основния прокурор Иван Гешев точно в " Бояна ". Традиционно.
" Главният прокурор се връща от отпуск. Извикал е 700 прокурори и следователи в резиденция “Бояна ”, Дом 2 за жив щит и проява на мощ. Гешев твърди, че по този начин желае да отбрани независимостта на прокуратурата. Ние пък желаеме да му кажем, че настояваме за неговата оставка и за промени в прокуратурата. Нека го посрещнем и му напомним какво скандират свободните жители над 45 дни: Гешев е срам! Оставка! ", написа в информацията за организацията във Фейсбук.
 Рестарт на страната с конституционна промяна в правораздаването, предлага Неправителствени организации Рестарт на страната с конституционна промяна в правораздаването, предлага Неправителствени организации
Институциите „ основен прокурор “ и „ Велико национално заседание “ да бъдат отстранени и да се даде рестарт на държават...
Припомняме, че през вчерашния ден, 23 август, водачът на " Да, България " и някогашен правосъден министър Христо Иванов се обърна към прокурорите и следователите в България с апел " да се разграничат от статуквото на Гешев ". Какво сподели Иванов -!
Защо 700, а не всичките над 2000? Вероятно не ви е направило усещане, само че откогато Иван Гешев е основен прокурор, Софийска градска прокуратура като че ли не съществува, касае се и до Върховна касационна прокуратура, акцентира юрист Николай Хаджигенов, един от членовете на Отровното трио.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР