На 24 април, понеделник, от 13,00 ч. в Гранитната зала

...
На 24 април, понеделник, от 13,00 ч. в Гранитната зала
Коментари Харесай

Представят първия анализ на Съвета за икономически анализи

На 24 април, понеделник, от 13,00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет ще се организира конференция, в границите на която ще бъде показан първият разбор на Съвета за стопански разбори, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Икономическото проучване показва в детайли главните обстоятелства за динамичността на районните стопански неравенства в България през XXI век. Изложените в него обстоятелства разказват красноречиво зараждането на една национална стопанска система на две и даже на три скорости. Тази мощно разнородна стопанска система прави неотложно регионализирането на икономическата политика в България посредством използването на характерни и таргетирани районни стопански политики. 

Съветът беше основан с разпореждане на Министерския съвет при започване на тази година, следвайки най-хубавите практики от други страни. Неговата цел е да изготвя самостоятелни разбори и мнения по обособени въпроси по отношение на положението на българската стопанска система, провокациите и рисковете пред нея, както и вероятни политики и рекомендации за решаването им.

Участие в конференцията ще вземат вицепремиерът по ръководство на европейските средства, както и основният секретар на Съвета и създател на първата обява - Пламен Ненов, професор по макроикономика, Norwegian Business School.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР