На 24 април от 10.00 часа в Плана планина държавният

...
На 24 април от 10.00 часа в Плана планина държавният
Коментари Харесай

Президентът дава начало на инициативата „Да засадим дърво, да възродим българската гора“

На 24 април от 10.00 часа в Плана планина президентът Румен Радев ще даде началото на президентската самодейност: „ Да засадим дърво, да възродим българската гора “. Инициативата за залесяване ще се осъществя на разнообразни места в цялата страна с поддръжката на образователни заведения, неправителствени организации и доброволци два пъти годишно – пролет и есен, оповестиха от прессекретариата на " Дондуков " 2.

В подножието на Плана планина президентът ще направи послание към участниците и ще даде старта на самодейността като засади бели брези. Заедно с президента в залесяването ще вземат участие представители на програмата „ Младежка премия на херцога на Единбург – България “, на BESCO – Българската стартъп организация, студенти и възпитаници.

В същия ден в залесяването ще се включат представителите на редица образователни заведения:

Лесотехническия университет в София, чиито студенти ще засаждат дървета на регламентирани авансово горски терени, Висшето учебно заведение по далекосъобщения и пощи в София - в двора на образователното заведение, Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ - на територия, прилежаща към новия корпус на висшето учебно заведение, Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски” – на територия на университета, Техническия университет в Габрово – на хълма, ситуиран сред двата корпуса на университета и СУ " Димитър Благоев " в гр. Свищов на брега на р. Дунав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР