На 23 септември центърът на града става площадка за игриСофия

...
На 23 септември центърът на града става площадка за игриСофия
Коментари Харесай

92 спортни изненади в София през 2018 г.

На 23 септември центърът на града става площадка за игри


София става спортна столица през 2018 година и по отношение на това през цялата нова година са планувани 92 спортни събития. Това стана ясно по време на семинар на Столичната община в Правец.

Най-скорошната от самодейностите е зимният фест, който ще се организира на Витоша на 13 януари. С него София – европейска столица на спорта започва годишната си стратегия и се чакат 3 хиляди посетители. Следва зимният фамилен празник, който също ще е на Витоша. На събитието на 4 февруари ще има фамилни съревнования, игри и викторини.

В планината още веднъж ще се чува врява по време на обиколката, която следва пред лятото. На 23-24 юни минимум 3000 души би трябвало да започват в коломаратон и атлетически суперпробег.

Няколко дни по-късно – на 8 юли, по време на летния фест освен ще се бяга и ще се кара велосипед, а ще се организира и туристически поход. Всичко това ще приключи с игри, танци и планинарски песни. Ентусиастите могат да премерят сили в рискова конкуренция – нанагорнище от центъра на София до Черни връх на 26 август.

Спортни интензивности ще има и по улиците на столицата. „ Спортувай в твоя град – Ърбан зона ” ще притегли 500 млади участници в надпревари по присъщи за градската среда спортове. На събитието на 15 април към Национален стадион „ Васил Левски ” се чака шампионат по баскетбол 3 х 3, скейтборд и други От 21 до 23 септември пък центърът на София ще се трансформира в голяма спортна площадка за 22 дисциплини в границите на Екстремен фест. 10 000 души ще се включат в спортове като бънджи, акробатика, бойни изкуства, мотошоу, дрифт и други Маратонът на София ще се организира на 14 октомври.

За трета поредна година Столичната община финансира детски школи в най-популярните спортове на столични клубове. През 2018 година парите се удвояват и ще станат 800 000 лева През идната година градската администрация строи и 4 спортни зали в столични учебни заведения. На мястото на някогашната Гара Пионер пък се възнамерява и построяването на зона за спорт и колела.

Междувременно през днешния ден акцията „Стара Загора – Европейски град на спорта“ ще бъде публично закрита през днешния ден от 18:30 часа в залата на Държавна опера – Стара Загора. По време на церемонията бъде показана книгата „ Шампионите описват ”, след което ще бъде определен „ Спортист на годината ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР