На 23 септември (сряда) в 18:30 ч. се състоя предпремиерата

...
На 23 септември (сряда) в 18:30 ч. се състоя предпремиерата
Коментари Харесай

Петя Дикова просълзи майка си Аня Пенчева на предпремиерата на авторския си филм `Приказки за бъдещето`

На 23 септември (сряда) в 18:30 ч. се състоя предпремиерата на документалния филм „ Направи го в този момент: Приказка за бъдещето " с създател Петя Дикова, който е част от четвъртото издание на акцията на Движение за национална идея (ДНК) – „ Направи го в този момент “. На събитието участваха сътрудници и другари на самодейността, общественици, публицисти и известни лица, които през годините са подкрепяли идеята.



Сред тях бе и актрисата Аня Пенева - майка на Петя Дикова, която в края на лентата се просълзи.

В продукцията вземат участие и известни лица от българския шоубизес и ефирен ефир, които тази година са измежду посланиците на самодейността - Мария Илиева, Петя Дикова и Юлияна Дончева, които намерено и прочувствено споделят своите житейски истини за пътя до и след появяването на децата им.



Филмът показва гледните точки и професионалните прогнози и препоръки на едни от най-хубавите експерти в региона както на акушерството и гинекологията, по този начин и на демографията – доцент Мария Юнакова, проф. Иван Костов  Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ " Кирил и Методий " (СОУ " Уилям Гладстон " ) - и доцент Бърдаров.



Пред камерата застават още Андрей Арнаудов в качеството му на ръководител на съдружие ДНК и част от фамилиите, взели участие в предходни издания на акцията.

„ Ние от ДНК имаме вяра, че демографията е огромната тематика на бъдещето на България, а раждаемостта е в основата ѝ, дружно с емиграцията. Все повече млади двойки обаче отсрочват решението да имат дете, а нерядко, когато пожелаят да основат нов живот, се оказва, че възрастта е основен фактор за триумфа. Именно заради това филмът концентрира вниманието върху един от най-значимите проблеми за страната ни – ниската раждаемост. Зрителите ще могат да го гледат в ефира на bTV през декември и на събития на ДНК в страната “, показа по време на събитието Андрей Арнаудов и добави: „ През миналата 2019 година над 6000 фамилии, които чакаха своите деца, се записаха в акцията. За 20 от всички записали се ДНК и сътрудниците ѝ от детската промишленост осигуриха „ Бебешки ДНК пакети” с най-необходимото за развъждането на децата им през първите 12 месеца – пелени, храни, козметика, аксесоари, дрешки, количка, играчки и здравна грижа. “



И тази година още веднъж 20 фамилии ще имат опцията да облекчат доста бюджета си, като се записват на уеб страницата на акцията: до 31 декември 2020 година Инициативата е ориентирана към образованите и стопански дейни млади българи, които рядко получават поддръжка във връзка с развъждането на своите деца.{*}

Генерален сътрудник на „ Направи го в този момент “ през 2020 година е Медицински комплекс „ Д-р Щерев “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР