На 23 октомври 2022 г. (неделя) ще се проведе частичен

...
На 23 октомври 2022 г. (неделя) ще се проведе частичен
Коментари Харесай

Четирима влизат в битката за кмет на кметство Бо̀денец, община Мездра

На 23 октомври 2022 година (неделя) ще се организира непълен избор за кмет на кметство Бо̀денец, община Мездра. Кметските избори в третото по население село в общината бяха планувани с Указ №234 от 7 септември 2022 година на Президента на Република България (обн. Дъждовни води, бр. 72 от 09.09.2022 г.), откакто през месец август тази година дългогодишният кмет на обитаемото място Емил Иванчев подаде оставка посредством ръководителя на Общински съвет - Мездра до Общинската изборна комисия (ОИК).
 
С Решение №158-МИ от 19.08.2022 година ОИК - Мездра приключи предварително пълномощията на Емил Иванчев и изпрати нужните документи, установяващи основанието за предварителното преустановяване, на Централната изборна комисия (ЦИК).
 
С Решение №1340-МИ от 29.08.2022 година ЦИК предложи на Президента на Република България да насрочи непълен избор за кмет на кметство Бо̀денец. По реда на регистрирането и оповестяването им от ОИК - Мездра за присъединяване в частичния избор за кмет на кметство Бо̀денец претенденти за управителната изборна служба са:
• Христо Михайловски, повдигнат от Политическа партия " Земеделски национален съюз " ;
• Яничка Бебева, издигната от Политическа партия " ГЕРБ " ;
• Росен Тошев, повдигнат от КП " Българска социалистическа партия за България " ;
• Анатоли Митев, повдигнат от Политическа партия " Възраждане ".
 
Съгласно Решение №1462-МИ от 23.09 2022 година на ЦИК по отношение на установяване посредством чоп на следващите номера в бюлетините на партиите и обединенията, позволени за присъединяване в частичните избори за кметове, планувани на 23 октомври 2022 година, Христо Михайловски (ПП " Земеделски национален съюз " ) ще бъде с №1 в бюлетината, Яничка Бебева (ПП " ГЕРБ " ) - с №2, Анатоли Митев (ПП " Възраждане " ) - с №3, а Росен Тошев (КП " Българска социалистическа партия за България " ) - с №4.
 
Предизборната акция в частичния избор за кмет на кметство Бо̀денец стартира на 3 октомври 2022 година (понеделник) и ще завърши на 21 октомври 2022 година (петък).
Ако на първия тур нито един от четиримата претенденти не получи повече от половината от действителните гласове, седмица по-късно, на 30 октомври 2022 година, ще се организира балотаж сред първите двама, получили най-вече действителни гласове.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР