На 23 ноември имен ден празнуват Александър, Александра, СашоНа 23

...
На 23 ноември имен ден празнуват Александър, Александра, СашоНа 23
Коментари Харесай

На 23 ноември имен ден празнуват Александър, Александра, Сашо

На 23 ноември имен ден честват Александър, Александра, Сашо

На 23 ноември имен ден честват всички, които носят името Александър, Александра, Александрина, Александрия, Алекси, Алеко, Сашо

Името Александър значи бранител на мъжете, само че също по този начин и бранител, боец на вярата

Празници и събития:

Православната черква празнува Свети правоверен княз Александър Невски. Името Александър значи бранител на мъжете, само че също по този начин и бранител, боец на вярата.

Името Александър е едно от най-силните. Дарява притежателя си със самонадеяност и мощ. Характерът на Александър е променлив. Той е решителен, интелигентен и разговорлив, има живо въображение и възприятие за комизъм. Може да бъде дръзновен, даже да прекрачва границите на приличието. Най-много се опасява от крах, за което нормално няма учредения. Дори да му се случи нещо, шансът и щастливата случайност му оказват помощ да се оправи с неприятните обстановки. Силата на името допуска властност и подвиг. Точно по тази причина Александър реагира много мъчително, когато хората не го вземат на съществено. В душата си всеки Александър се счита за водач и в действителност може сполучливо да заема управителен пост, защото е деятелен и обективен. Но в живота не всеки път съумява да се осъществя и в този случай има заплаха да се трансформира в затворен и комплексиран човек.

Александър може да бъде доста великодушен и милосърден - без съмнение да жертва всичко, което има. Но не е податлив да показа себе си и това основава бариера за същински близко другарство с него. Жив и радостен на повърхността, надълбоко в себе си той таи малко скептицизъм. В персоналните си връзки Александър е  самостоятелен, само че обича дамите и приятелите си. Очакванията му в другарството са доста високи. В любовта повече мечтае, в сравнение с работи. Не познава несподелената обич, само че на дамите им е мъчно с него. 

Това значение води началото си от св. Александър
Невски, който е роден през 1220 година в Русия и е бил княз на Новгородската област. Историята споделя, че княз Александър защитавал безстрашно града си от нашествието на шведския крал, като се уповавал на Бога да му помогне в борбата. Двете противников армии се сблъскали при река Нева и с Божията помощ Александър спечелил борбата. Оттам идва и прозвището му Невски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР