На 23 май китайският председател Си Дзинпин отговори на писмо

...
На 23 май китайският председател Си Дзинпин отговори на писмо
Коментари Харесай

Си Дзинпин отговори на писмо от Научно-технологическия университет в Макао

На 23 май китайският ръководител Си Дзинпин отговори на писмо от преподаватели и студенти от Научно-технологическия университет в Макао, които участваха в научните проучвания и производството на спътника Macao Science 1. В него той откровено насърчи и похвали учените за положителната работа.

Китайският ръководител показва, че адмирира пристрастеността и отговорността им за научно-технологическо дело на страната и за развиването на авиацията.

Си Дзинпин прибавя още, че през последните години се следят доста положителни резултати от задълбочаването на научното съдействие сред Макао и континенталната част на Китай. Изграждането на мощна научно-технологическа страна по пътя на модернизацията в китайски жанр дава необятно пространство за развиване на университетите и учените в областта на науката и технологиите в Макао. Той се надява те да наследят положителната патриотична традиция, интензивно да се включват в държавното развиване и построяването на Големия залив (Гуандун-Хонконг-Макао), да оказват помощ за многообразието на стопанската система на Макао и да допринесат за сполучливата процедура на „ Една страна, две системи “.

Macao Science 1 е първият теоретичен спътник, създаден взаимно от континенталната част на Китай и Макао. Той бе изстрелян сполучливо неотдавна от Центъра за изстрелване на спътници в гр. Дзюцюан. По този мотив 18 представители на преподавателите и студентите от Научно-технологическия университет на Макао написаха писмо до Си Дзинпин, с което да го осведоми за сполучливото изстрелване на спътника, както и да изразят предпочитание и увереност за присъединяване в научно-технологическите проучвания на Китай.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР