На 23 март отново бяхме заедно с вас, нашите любими

...
На 23 март отново бяхме заедно с вас, нашите любими
Коментари Харесай

Списание 8 НА ЖИВО: „Битката за съзнанието” ни събра и обедини

На 23 март още веднъж бяхме дружно с вас, нашите обичани читатели и фенове. Споделихме един ден, изпълнен с отрезвителни слова, вдъхновение, неодобрение на системата и статуквото.


Лекторите сърцато и енергично дадоха своя принос, с цел да бъде извоювана „ Битката за съзнанието ” от всички в залата и пред екраните. Благодарим ви, че бяхте част от този ден, че напълнихте залата и виртуалното пространство на живото лъчение със своя порив за извисяване над мъглата от сбъркани полезности. Благодарим и на чудесните ни и всеотдайни домакини от Софийската опера и балет, както и на екипа на KAYA productions, който снима всяка значима секунда и всяко усмихнато лице в салона по време на лекциите.



Прилагаме фрагменти от изявленията на лекторите:



Иво Величков: „ Докато не възпиташ обществото, не можеш да възпиташ личността… Когато обществото възпитава фамилията, фамилията възпитава детето. Със сигурност доста от вас си спомнят, когато всеки чужд имаше право да направи забележка на детето ви и да каже: „ Вдигни си боклука. Отстъпи място на възрастния човек. ”... Това е обичайното образование, при което всички споделят едни и същи полезности – тогава се разрешава обществото да възпитава индивида. ”

Слави Славов: „ Ако погледнем под микроскоп и забележим какво се случва в нашата храносмилателна система, ще забележим, че от генетична позиция ние сме 1% хора и 99% бактерии; като кафези сме 50% хора и 50% бактерии. Тоест, в нас живеят други трилиони същества. Ние сме микрокосмос на макрокосмоса и по специфичен метод би трябвало да се грижим за всички тези живи същества, които обитават в нас. ”


Ведасара: „ Кога беше последния път, когато казахте „ Благодаря! ” на Майка България? Кога за финален път казахте „ Благодаря, Майко България, че ми разрешаваш да бъда тук и да вървя по теб, и да пребивавам своя живот? ”. България ви е дала всичко, само че по кое време казахте „ Благодаря? ”

Д-р Георги Тодоров: „ Англосаксонците по този начин са възпитани още от детската градина, че престижите, които са довели до техен разцвет, не би трябвало да се оспорват. А при нас не е по този начин – ние за това се спасихме. ”

Проф. Иво Христов: „ Моят обичан френски академик Фернан Бродел е споделил: „ Българите са оцелявали на този прохладен полуостров, където се намират, тъй като като торни бръмбари са се впили в българския чернозем и никой не е можел да ги извади от там. ”


Ваджра Теджас: „ Избирате ли по кое време да се ядосате като свободна воля или се ядосвате непринудено? Както и да отговорите, значимото е да водите тези диалози със себе си... Лесно е, когато средата е мирна. В идващия миг нещо ви предизвика – вижте дали имате избор да не се ядосате; или пък да не изпитате завист; или да не изпитате ревнивост. В 99% от случаите хората доста елементарно отдават свободата си на тази страст. ”


Йордан Камджалов: „ Трябва да заобичаме тотално нашето минало. Трябва да прегърнем цялото бъдеще, което идва. Да, мъчно е. Да не би на Шипка да е било елементарно? И какъв брой доста секрети спечелили има всеки ден, които са спечелили своята борба за съзнанието... Във всеки апартамент, къща, квартал, във всяко село има хора,  които са спечелили тази борба... Навсякъде към нас са безспорни спечелили – хора, спечелили всички борби за всички съзнания. ”

Скоро всички, закупили билет, ще получат видеозапис с лекциите на ел.поща, която са показали в поръчката си или записали при уредниците.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР