На 23 март 2024 година от 20,30 до 21,30 Хасково

...
На 23 март 2024 година от 20,30 до 21,30 Хасково
Коментари Харесай

Община Хасково за поредна година е част от най-мащабната природозащитна инициатива "Часът на Земята"

На 23 март 2024 година от 20,30 до 21,30 Хасково става част от напъните на целия цивилизован свят за запазване на нашата планета. За 60 минути ще бъдат спрени светлините на емблематичните Монумент на Света Богородица с Младенеца и Камбанарията в парк Ямача.
 
Тези сивмолни за Хасково обекти са забележими от целия град и прекъсването на осветлението им ще притегли вниманието на жителите и гостите на града и ще насочи интереса им към идеята на WWF " Часът на Земята 2024: Подари 1 час на Планетата ".
 
Община Хасково се причислява към апела на WWF дружно да създадем най-важния час на Земята. За 60 минути милиони хора по света, измежду които и ние, ще помогнем за опазването на природата и ще накараме нашите близки да извърнат внимание на това, което ни свързва- живата природа, пишат от общинския пресцентър.
 
 Община Хасково за поредна година е част от най-мащабната природозащитна самодейност Часът на Земята Община Хасково за поредна година е част от най-мащабната природозащитна самодейност Часът на Земята
Часът на Земята е освен това от 60 минути на мрачно. Това е време за размисъл за нашето непрекъснато влияние върху планетата. Ако работим дружно, ние можем да понижим излъчванията на парникови газове, да предотвратим изгубването на скотски типове и да създадем по този начин, че те да имат чисти и безвредни местообитания.
 
Простият акт на изключване на осветлението може да повлияе на зараждането на групови световни дейности, като в същото време даде вяра за бъдещето. Подаряването на един час на Земята ни припомня, че дребните дейности могат да доведат до огромна смяна. Защото не сме сами.
 
През 2024 година Часът на Земята ще бъде на 23 март. Всеки, който желае, може да го означи, като изключи осветлението сред 20:30 и 21:30 ч. Това обаче не е единственият метод. Тази година WWF приканва хората да подарят 1 час на планетата, до момента в който вършат нещо, което обичат. Вижте повече на 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР