На 23 март 2023 година от 17.00 часав залата за

...
На 23 март 2023 година от 17.00 часав залата за
Коментари Харесай

Поетична среща в Габровската регионална библиотека с Роси Савова и новата й книга със стихове „Плетеница от мигове“

На 23 март 2023 година от 17.00 часав залата за срещи и събития на Република България „ Априлов-Палаузов “ в Габрово ще гостуваРоси Савова– стихотворец, публицист, редактор, която ще се срещне с четящите габровци и ще показа своятанова поетична книга, наречена „ Плетеница от мигове “. Литературната среща с Роси Савива и с нейното поетично творчество е отдадена наСветовния ден на поезията – 21 март, който екипът на библиотеката и нейните правилни читатели означават годишно.

Роси Савова живее дълги години в Севлиево. Работи като библиотекар, преподавател и публицист. Била е ръководител на книжовен клуб в града. Пише от юношеските си години. Участва в доста литературни състезания за прозаичност и лирика. Носител е на общински, регионални и национални награди и оценки, сребърен и бронзов орден за лирика от VІ-я и VІІ-я републикански фестивал на художествената самоинициатива. През 2015 година е лауреат на конкурс за новоиздадена книга - „ Голямата книга на дребния град ” на Съюза на свободните писатели в България. Стихове на Роси Савова са печатани и в чужбина: в превод на украински - във вестник „ Заря ” - в уеб страницата на българската културна общественост в Чикаго; в превод на френски - в списание „ Ревю периодик ” в Париж. Савова има изявления в разнообразни литературни алманаси и сборници - в сборник „ Бразди ” - Севлиево, „ Под лъчите на слънцето ” - Враца, „ Нарисувай ми обич и вино ” и други

Пише стихове, разкази, ирония, хайку, сензю, детски пиеси, детски стихове и приказки, текстове за песни. Днес Роси Савова живее и твори в град Козлодуй. Под нейна постановка детското театрално студио „ Приказен свят ” към СУ „ Христо Ботев ” - Козлодуй е изиграло над 15 театрални представления в града и района. Издадените поетични книги на авторката са: „ Вълшебства ” – 2008 г.; „ Въглени за късна есен ” - 2014 и новата й книга - „ Плетеница от мигове ”, която ще бъде показана в Габровската библиотека.

Съставител и виновен редактор е на сборника „ По следите на козлодуйските думи ”, събрал творби от 26-ма локални създатели, който скоро излиза от щемпел. Занимава се с редакторска активност и подкрепя млади създатели. Председател е на Конфедерацията на българските писатели - клон Козлодуй и на Литературен клуб „ Нашето слово ” към НЧ „ Храм-паметник Христо Ботев – 1879 ” в град Козлодуй.

Заповядайте на 23 март 2023 година в Република България „ Априлов-Палаузов “ – Габровоза среща с поезията на Роси Савова във връзка Световния ден на поезията – 21 март.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР