На 23 и 24 юни държавният глава Румен Радев ще

...
На 23 и 24 юни държавният глава Румен Радев ще
Коментари Харесай

Радев заминава за Австрия, ще обсъди с Нехамер влизането ни в Шенген

На 23 и 24 юни президентът Румен Радев ще посети Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер. Двамата ще проведат среща на 23 юни във Виена, оповестиха от прессекретариата на президента.

 

Последващото задълбочаване на двустранното съдействие сред България и Австрия, присъединението на страната ни към Шенген, както и тематики от европейския дневен ред ще бъдат разисквани в границите на диалога, който ще се състои във федералното канцлерство.  

 

В рамките на деня президентът Румен Радев ще взе участие в кръгла маса, проведена от Стопанската камара на Австрия (WKÖ). В събитието ще вземат участие представители на българския и австрийския бизнес. 

 

На 24 юни Румен Радев ще взе участие в тазгодишното издание на Европейски конгрес Вахау, който се организира в Долна Австрия. Президентът ще има изявление в главния финален панел, модериран от канцлера на Австрия Карл Нехамер, и с присъединяване на министър-председателя на Италия Джорджа Мелони. Темата на тазгодишното издание е „ Изграждане на устойчива, зелена и конкурентоспособна Европа “. 

 

Международното събитие в Долна Австрия се провежда от 1995 година, когато Австрия се причислява към Европейски Съюз, и се организира в абатството „ Гьотвайг “ като знак на сплотяващата концепция на европейската политика, християнските полезности и като се регистрират позициите на обществото. В рамките на събитието по традиция се разискват общи европейски политики и визии за бъдещето на Общността. 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР