На 23 и 24 март 2023 г. Европейският съюз и

...
На 23 и 24 март 2023 г. Европейският съюз и
Коментари Харесай

ЕС и САЩ със съвместно военноморско учение в Индо-Тихия океан

На 23 и 24 март 2023 година Европейският съюз и Съединените американски щати организираха взаимно военноморско обучение , както беше решено на последния кръг от съвещания на високо равнище по отношение на Индо-Тихия океан на 2 декември 2022 година, оповестява Пентагона.

Съвместното военноморско обучение се организира в границите на наблюдаване и практикуване на независимост на мореплаване на Европейски Съюз и Съединени американски щати. В учението взе участие USS " Пол Хамилтън ", както и испанският транспортен съд " Рейна София " на военноморските сили на Европейски Съюз от интервенцията " Аталанта " и италианският транспортен съд " Карло Бергамини ".

То включва професионален продан по отношение на процедурите за качване на борда, корабната навигация и образование, предопределено да усъвършенства оперативната съгласуемост и интеграцията .
 Китай е най-сериозният съперник на Съединени американски щати и Пентагонът се готви за борба Обновена
Китай е най-сериозният съперник на Съединени американски щати и Пентагонът се готви за борба

60% от армията на Съединени американски щати е в най-висока подготвеност и може да се разгърне до 30 дни

Учението е част от споделения ангажимент на Европейски Съюз и Съединените щати да работят за практическо морско съдействие и да поддържат свободен и отворен Индо-тихоокеански район, в сходство с документи като Стратегическия компас на Европейски Съюз, Стратегията на Европейски Съюз за съдействие в Индо-Тихия океан и Индо-тихоокеанската тактика на Съединени американски щати.

Европейски Съюз и Съединените щати удостоверяват уговорката си да продължат да координират и допълват работата за районна морска сигурност в поддръжка на свободата на корабоплаването и други интернационално законни способи на потребление на морето в Индо-Тихия океан.
 Съединени американски щати желаят разширение на AUKUS и с други страни
Съединени американски щати желаят разширение на AUKUS и с други страни

Във втория стадий на партньорството, наименуван Стълб II
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР