На 23 и 24 март 2019 г. в София се

...
На 23 и 24 март 2019 г. в София се
Коментари Харесай

Над 400 каратеки участваха в националното по шотокан карате-до

На 23 и 24 март 2019 година в София се организира 14-то национално самостоятелно и отборно състезание по шотокан карате-до за мъже, дами и деца над 12 годишна възраст. Организатор на надпреварата беше Българска Федерация Шотокан Карате-До.

Над 400 каратеки от 20 клуба се състезаваха в дисциплините " Ката " и " Кумите " в дребната зала на " Арена Армеец ".
 В Бургас се организира национално състезание по шотокан карате-до за деца до 12 години
В Бургас се организира национално състезание по шотокан карате-до за деца до 12 години

Над 200 каратеки от 15 клуба се състезаваха в дисциплините " ката " и " кумите "

На първо място със 17 златни медала бе столичния клуб КК " Файтърс ", следван от Семеен кодекс " Ипон " с 15 първи места и на трето място също с 15 първи победи габровския КК " Янтра ". В класирането за състезатели над 18г. безпорен водач бе Семеен кодекс " Ипон ". При мъжете се отличи Реми Бобев с четири златни медала в самостоятелни дисциплини.

На това състезание имаха опция да покажат уменията си и новите съдии на федерацията, които единствено преди няколко месеца покачиха степента си. В средата на предходната година се организира курс и изпит за съдии и водачи на тимове под управлението на основния арбитър на SKDUN сенсей Колин Пут. Тогава над 40 съдии покачиха своята подготовка. В рамките на това съревнование беше включена и нова дисциплинираност - " Асай-рю Ката ", която ще се играе и на предстоящето европейско състезание в Черна гора.
 България ще бъде хазаин на Европейското състезание по шотокан карате
България ще бъде хазаин на Европейското състезание по шотокан карате

Ще участват над 1000 участника от 21 страни

" 14-то национално самостоятелно и отборно състезание по шотокан карате-до беше един тест за нас във връзка идните 9th SKDUN европейско състезание и Европейска Кохай Купа, които ще се проведат сред 12-14 април 2019 година в гр. Бар, Черна гора. Вече сме в деен развой на промяна на поколенията в националния тим и всяко вътрешно съревнование е барометър за положението на по-младите състезатели, както и оважна стъпка за подготовката им за интернационалните надпревари ", разяснява шефът на федерацията Александър Славков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР