На 23 февруари от 14:30 ч. в Дом на армията

...
На 23 февруари от 14:30 ч. в Дом на армията
Коментари Харесай

ЕГ Иван Вазов с урок по незабрава с наближаването на 3 март

На 23 февруари от 14:30 ч. в Дом на армията (ДНА) ЕГ " Иван Вазов " ще уважи подвига на героите, отдали живота си за Свободата. 3 март 2018 година носи заряда на 140-ата годишнина от Освобождението на България. По самодейност на управлението на елитната гимназия учениците ще посетят " Епопея на забравените ".
Моноспектакълът на Димитър Марков е основан на Вазовата " Епопея " и по текстове на Захари Стоянов, постановката е на Иван Панев, а цялостната продукция - на Драматичен спектакъл Сливен.

Надали има по-подходящ избор за честване на бележитата дата. Спектакълът води фена в пантеона на иконите на Българското възобновление: Левски, Бенковски, Кочо, Шипченскана епопея.... Едно увещание за незабрава, като апел към младата промяна на България! Урок, че без минало - няма бъдеще, без персони - няма общество, без история - няма народ!

От управлението на ЕГ " Иван Вазов " споделят: " Мисията ни като преподаватели е не просто да вкарваме учениците в света на познанието, а и да отваряме сетивата им към изконното, към това, което ги построява като почтени българи. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР