На 23 април популярни спортни личности на България ще поведат

...
На 23 април популярни спортни личности на България ще поведат
Коментари Харесай

Спортисти повеждат колоната на велошествие за по-чист въздух в София

На 23 април известни спортни персони на България ще поведат колоната на „ София кара колело и тича за по-чист въздух “. Събитието се провежда от „ София – Европейска столица на спорта “, Центъра за градска подвижност и Столичната община.

Стартът е в 11.00 часа по маршрут от Народното събрание през Орлов мост около Перловската река до НДК и по-късно по бул. Витоша до входа на Южния парк. Трасето е с дължина 4,5 км, сподели пред " Радио София " Анатоли Илиев - ръководител на „ София - Европейска столица на спорта “, оповестява БНР.

„ Това е обичайното велошествие. В София се организира за шеста поредна година. Включват се доста жители, възрастови групи няма. Идват от 3-годишни деца до 70-80—годишни жители. Така че всички фенове на чистия въздух и колоезденето са добре пристигнали. В 9.30 часа започваме раздаването на фланелките “, добави Анатоли Илиев.

По думите му, финалът е в Южния парк на така наречен Английска ливада, където събитието ще продължи с детски велосипеден празник.

„ Записват се доста деца. Те вършат майсторско ръководство и една викторина, в която вземат участие с номерата си всички “, сподели ръководителят на „ София - Европейска столица на спорта “.

Велошествието и кросовото тичане нямат спортен темперамент.  Преминаването на трасето е за да се насочи обръщение за по-чист въздух, по-красива и зелена София.

По маршрута поетапно ще се стопира придвижването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР