На 23 април имен ден празнуват всички, които носят името

...
На 23 април имен ден празнуват всички, които носят името
Коментари Харесай

Днес празнуват „защитниците на мъжете"! Имен ден имат 7 хубави имена

На 23 април имен ден честват всички, които носят името Александър, Александра, Александрина, Александрия, Алекси, Алеко, Сашо. Александра е едно от имената на гръцката богиня Хера.

Тя също по този начин е четвъртото най-често употребявано име за родените в България девойки през 2007-2009 година Покровителка на воините (гръцки). От старогръцки генезис и значи „ бранител на мъжете ". Едно от имената на гръцката богиня Хера.

Александра чества имен ден на 30 август: деня на Св. Александър, Йоан и Павел, патриарси Цариградски. Празнува също на деня на св.мчца кралица Александра - 23 април, а също и на 23 ноември.

1. Името Александра е гръцко и значи настойничка на войните.

2. Енергията, което носи, е на мощна воля, автономия и целенасоченост.

3. Жените с това име са склонни към надменност и физическо принуждение.

4. При тях е доста значимо въздействието на родителите са създаване на характера им.

5. Те имат изключителна мощ и неповторим сексапил.

6. Най-добра кариера градят в областта на стопанската система.

Малцина са тези, които знаят, че Александра чества и през април. Повечето знаят, че празникът им е през ноември.

На 23 ноември православната черква уважава паметта на Св. Александър Невски. На този ден Александър и Александра имат за повторно в годината имен ден (първият е на 30 август). Александър Невски е патрон на патриаршеската катедрала Александър Невски в София.

Частица от неговите мощи се съхранява под купола на храм-паметника. Св. Александър Невски е роден през 1220 година в Русия и е бил княз на Новгородската област. Историята споделя, че княз Александър безстрашно защитавал града си от нашествието на шведския крал, молейки Бог да му помогне. Когато вражеските армии се сблъскали при река Нева, спечелила армията на Александър.

От борбата при река Нева идва и името му - Александър Невски. В следствие Александър станал бранител на православната религия в битката на съветския народ срещу татарите. Александър бил същински боец както на бойното поле, по този начин и във вярата си в Бога. От там идва и смисъла на името Александър - бранител на мъжете, бранител на вярата, боец на вярата.

На 23 ноември имен ден честват всички, които носят името Александър, Александра, Александрина, Александрия, Алекси, Алеко, Сашо.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР