На 23.12.2022 година, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа

...
На 23.12.2022 година, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа
Коментари Харесай

Днес гледат делото срещу пияна шофьорка, причинила истински екшън в кв. Сторгозия

На 23.12.2022 година, състав на Плевенски областен съд ще прегледа наказателно дело №828/2022 година, което е формирано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу Г.Е.Н., от гр.Плевен упрекната в това, че

На 11.07.2022 година в гр. Плевен, ж.к. „ Сторгозия “, е управлявала моторно транспортно средство - лек автомобил, с централизация на алкохол в кръвта си 3,77 промила - Престъпление по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемата била на посетители, където консумирала алкохол и към среднощ решила да отиде до магазина. Взела ключовете за жилището на лицето, на което гостувала, а на същата връзка бил и ключът за автомобила употребен от същия. Обвиняемата решила да употребява лекия автомобил, без да е поискала позволение за това, т.е. незаконно да го отнеме - закононарушение по член 346, алинея 2, т. 1, т. 2 и т. 3, вр. алинея 1, вр. с член 195, ал.1, т. 4, предл. 2 от Наказателен кодекс.

При ръководството на отнетия автомобил, навлизайки в бензиностанция, блъснала друга лека кола, която била паркирана там, като ползвателят на колата стоял наоколо и снимал протичащото се и се обадил на телефон 112. След като обвинената влезнала в магазина на бензиностанцията и още веднъж се върнала в колата, при тръгване на заден ход блъснала различен автомобил паркиран там. Въпреки, че очевидци я помолили да остане на място, тя потеглила и траяла да ръководи по улиците на квартал „ Сторгозия “. Малко по-късно в региона пристигнали полицейски екипи с патрулни коли, които подхванали гонене на обвинената, която отказвала да се подчини на подадените сигнали и даже засичала пътя на преследващите я полицейски коли и се опитвала да ги избута от пътя. Единият полицейски автомобил бил спрян на улицата, като служителят на реда от автопатрула се опитал да спре обвинената със „ стоп “ палка. Тя освен, че не спряла, само че даже не понижила скоростта и се блъснала в предната дясна част на полицейския автомобил. След това била арестувана. Причинените имуществени вреди са на обща стойност от над 15000 лв. - Престъпление по член 342, алинея 3, прочие 3, б. „ а “, вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс.

Съдебното съвещание е планувано като разпоредително, в което ще се решат въпроси значими за реда и метода на протичане на правосъдното разследване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР