На 23.08.2022г. около 21:30 часа на територията на гр.Стара Загора

...
На 23.08.2022г. около 21:30 часа на територията на гр.Стара Загора
Коментари Харесай

Екипи на пожарната работиха за отстраняване на последствията от проливните дъждове в Стара Загора

На 23.08.2022г. към 21:30 часа на територията на гр.Стара Загора паднаха превалявания с извънредно висока активност – към 80 л/ кв.м., съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно.

За времето от 21:30 часа на 23.08.2022г до 08:30 часа на 24.08.2022г. в Оперативен център на РДПБЗН Стара Загора са получени над 70 сигнала за паднали дървета, клони, разнообразни предмети и имущество, включително даже и бетонни детайли от Водния цикъл, тежащи няколкостотин кг. Десетки са и сигналите за наводнени приземни етажи на жилищни и търговски обекти. Произшествията и все още не престават да се отработват от екипите на РСПБЗН Стара Загора, взаимно с екипи на Община Стара Загора и ОДМВР Стара Загора.

Евакурани бяха две възрастни дами, пребиваващи в приземни етажи в разнообразни елементи на града. От наводнените пътни сектори на ул. ”Славянски ” и ул. ”Калояновско шосе ” от коли са евакуирани също майка с две деца и двама задгранични жители, като на последните бе обезпечен заслон в РСПБЗН – Стара Загора до привършване на преваляванията.

През нощта предпочитано бяха отводнявани постройките на 3 болнични заведения и през цялата нощ наш екип работи за намаление на водното равнище и в приземните етажи на ЖП гара Стара Загора.

Към момента екипи на РСПБЗН Стара Загора не престават да работят по премахване на последствията от снощната стихия, като приоритено се отводняват административни и жилищни здания, а екипи на Община Стара Загора работят по премахване на счупени клони и наноси по градската инфраструктура.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР