На 23.01.2023 г. в щата Флорида, САЩ, 12-членно федерално жури

...
На 23.01.2023 г. в щата Флорида, САЩ, 12-членно федерално жури
Коментари Харесай

Българското следствие помогна за разкриването на престъпление в САЩ срещу хора, разпространявали порнографски материали с участието на деца

На 23.01.2023 година в щата Флорида, Съединени американски щати, 12-членно федерално жури призна български жител за отговорен по дело за присъединяване в незаконна група за основаване, разпространение и разпространяване на фотоси и видеоклипове с порнографско наличие, в които са употребявани деца. Това оповестяват от Прокуратурата на Република България.

Предстои през м. април т.г. арбитър от Федералния областен съд да се произнесе за размера на наказването, което съгласно локалните закони е от 15 до 50 години отнемане от независимост.

49-годишният П.В. бе арестуван през м. ноември 2021 година в България в хода на интернационална интервенция против разпространяването на детска порнография с присъединяване на Министерство на правораздаването на Съединени американски щати, Департамента по вътрешна сигурност на Съединени американски щати, Националната следствена работа (НСлС) и Върховна касационна прокуратура (ВКП). По искане на американските управляващи българинът бе екстрадиран в Съединени американски щати, където е разследван за осъществените закононарушения дружно с още пет лица. 

В хода на наказателния развой (на 19 януари 2023 г). по отношение на процесуалните дейности, осъществени на територията на Република България, и оказаната правна помощ е изслушан следователят от Национална следствена служба Чавдар Ангелов. От българска страна в следствието взе участие и Светослав Василев, началник на отдел " Киберпрестъпления “ в Национална следствена служба. 

В известие на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати се акцентира положителното съдействие и приноса на следователите от Национална следствена служба и прокурорите от ВКП, както и на управляващите в Нидерландия, за сполучливото откриване на мрежата за разпространяване на порнографско наличие с деца в интернет и изправянето пред правораздаването на участниците в незаконната група.

Българският гражданин П.В. е приет за отговорен по две обвинявания – за участие в незаконна група за рекламиране на образни изображения на малолетни, показващи очевидно полово държание, както и за тяхното разпространение. Според доказателствата, показани в процеса, П.В. е бил админ на интернет уебсайт, генериращ порнографско наличие, с присъединяване на малолетни и малолетни лица. Членовете на основания в Съединени американски щати интернет бизнес примамвали момчета и девойки под 18-годишна възраст, в това число и малолетни, с цел да ги употребяват като " детски модели “. 

На уеб страницата били качени над 4,6 млн. изображения, фотоси и видеоклипове с деца, някои на забележима възраст сред 6 и 10 години, заснети в сексуални и провокативни пози. Жертвите били най-вече от Украйна, Молдова и други държави от Източна Европа. 

Абонати и консуматори на уебсайтовете са били граждани от над 100 страни, в това число и България. Част от наличието било общодостъпно, но  се предложил и заплатен абонамент. В резултат били генерирани доходи от близо 9,5 млн. долара, като по банкови сметки на П.В. са преведени 434 000 $. За легализирането на финансовите средства участниците в незаконната група са записали фиктивна компания за търговия с бижута. 

Съобщението на Министерство на правораздаването на Съединени американски щати по случая може да прочетете тук.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР