На 22 юни, от 18:30 ч., във втория ден от

...
На 22 юни, от 18:30 ч., във втория ден от
Коментари Харесай

Литературно кафене с местни автори стана част от програмата на Шопските празници в Елин Пелин

На 22 юни, от 18:30 ч., във втория ден от Шопския празник, Деня на литературата, се организира обичайното литературно кафене.

Тази година то е под надпис „ С Елин-Пелиновия дух и остроумие “ и е поклон към локални създатели, създатели на автентичен шопски комизъм и лакърдии.

Интересът към шопския комизъм е дълготраен и литературното кафене го удостовери още веднъж, с претъпкана зала, тъй като Шопско даде на България чаровния Елин Пелин, който отвори вратите на българската литература и шопите влязоха в нея с целия си нюанс, духовитост и изумителна жизнеспособност.



В кафенето се включиха със свои произведения локалните създатели от литературния клуб „ Димчо Дебелянов “ - Кирил Назъров, Магдалена Велкова, Пламен Петров, Малинка Станоева, Йорданка Маркова и Димитрина Попова.

Невероятните осъществявания на шопски комизъм на Таня Стоичкова по произведения на хумориста Спас Вутев, Шкафчето от Голема Раковица и „ Ветеро “ на класика Елин Пелин разсмяха и способстваха за положителното въодушевление на всички присъстващи.

Водещата, журналистът Божанка Димитрова, ловко предизвикваше участниците и гостите с творби на Елин Пелин и от познатия на всички нас, Стоян Чакъров – създател на сборника от шопски лакърдии „ Шопска лютеница “, отдадена на първия Шопски празник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР