На 22 януари (събота) от 9:30 ч. министърът на иновациите

...
На 22 януари (събота) от 9:30 ч. министърът на иновациите
Коментари Харесай

Министър Лорер ще открие стартъп състезание за 400 ученици от цялата страна

На 22 януари (събота) от 9:30 ч. министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер ще открие четвъртото издание на Тийноватор Уикенд на концепциите. Двудневното събитие се организира в границите на целогодишната стратегия за поощряване на предприемачеството, бизнес мисленето и стартъп културата измежду младежите в България - Тийноватор. Близо 400 възпитаници в десети и единадесети клас от 30 града ще работят в екипи по общо 70 стартъп хрумвания. Официалното разкриване и награждаването ще се излъчват онлайн във Фейсбук страницата на Teenovator - https://www.facebook.com/teenovatorbg.

В началото на образователната 2021-2022 година се включиха близо три пъти повече възпитаници спрямо миналата година. Общо 60 ментори работят с тях въз основата на седмични срещи, в които се усвояват умения за работа в екип, представяне, дизайн мислене, насърчаване на бизнес модел и маркетинг тактика, вземайки за образец опита на сполучливи международни и български компании.

Целта на събитието е да даде опция на учениците да приложат и надградят уменията, които развиват в своите стартъп клубове от началото на образователната година - умения за работа в екип, представяне и аргументиране на бизнес концепция, новаторски метод в решение на проблеми.

Проектът е фокусиран върху стимулиране на изобретателното мислене на учениците и върху насърчаване на предприемаческите им умения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР