На 22 септември България празнува 109 години независимост, възраждането на

...
На 22 септември България празнува 109 години независимост, възраждането на
Коментари Харесай

Честваме 109 години от обявяването на независимостта на България


На 22 септември България чества 109 години самостоятелност, възраждането на българската държавност. Цялата история на България, която е една от най-старите страни в Европа, е белязана от битката за самостоятелност.

В цялата страна ще има публични празнувания и тържества, и най-малко за ден българският възторг и национализъм ще се възродят.

В София 22 септември ще бъде маркиран на площад „ Княз Александър I ”, където Столична община провежда тържествено честване с стратегия пред Паметника на Независимостта, в която ще вземат участие Софийският духов оркестър с диригент Юли Дамянов, хорова асоциация „ Света София - България ” с живописен началник Валентин Бобевски, фолклорен танцов отбор „ София 6 ” при читалище „ Витоша ” с живописен началник Николай Несторов.

Водещ на събитието ще бъде актрисата Силвия Лулчева. Националната гвардейска част ще извърши боен обред. Слово ще произнесе доцент доктор Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде във Велико Търново и ще се включи в шествието с формалните посетители, които ще посетят крепостта „ Царевец ”. В остарялата столица ще се организира и шествие до паметника „ Майка България ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР