На 22 септември 2017 г., петък, София се присъединява към

...
На 22 септември 2017 г., петък, София се присъединява към
Коментари Харесай

Петък - ден без автомобили в центъра на столицата

На 22 септември 2017 година, петък, София се причислява към обичайна към този момент за Европа самодейност Ден без коли в границите на Европейската седмица на подвижността, оповестява бТВ.

От 8:00 до 19:00 ч. центърът на София ще бъде затворен за влизане на коли в обсега на синята зона за паркиране – регионът, стеснен сред бул. „ Васил Левски “, бул. „ Патриарх Евтимий “, бул. „ Христо Ботев “, бул. „ Александър Стамболийски “, бул. „ Княз Александър Дондуков “, ул. „ Георги Сава Раковски “, бул. „ Цар Освободител “, като се изключи граничните улици и булеварди. Забраната изключва колите, обслужващи мероприятието, както и колите на всеобщия градски превоз и коли на сватбени тържества и на живущите.

Още от 00:00 до 19:00 ч. се не разрешава престоят и паркирането на пътни транспортни средства както следва:

- на бул. „ Витоша “ сред ул. „ Алабин “ и бул. „ Александър Стамболийски “;
- на пл. „ Кн. Александър І “;
- на ул. „ Леге “;
- на ул. „ Съборна “ сред пл. „ Св. Неделя “ и ул. „ Леге “.

Столичната дирекция на вътрешните работи ще обезпечи постове за надзор и контролиране на придвижването.

Общината приканва жителите и посетителите на София да употребяват градския превоз за стигане до центъра, а в пешеходния периметъра да се разхождат пешком, да карат колело, ролери, тротинетка и да употребяват градски превоз.

За по-добро информиране на всички поданици и гости на центъра на София на 21 септември Центърът за градска подвижност ще сложи осведомителни листовки на всички паркирали коли в синята зона.

От 19 до 23 септември мобилната станция ще прави 24-часови измервания на въздуха, с цел да се регистрира разликите в дните с деен авто трафик и почивните дни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР