На 22-ри юни от 10:00 до 16:00 часа в Художествена

...
На 22-ри юни от 10:00 до 16:00 часа в Художествена
Коментари Харесай

Художествена галерия – Русе кани младежи на публична лекция и специализиран уъркшоп

На 22-ри юни от 10:00 до 16:00 часа в Художествена изложба – Русе ще се състои обществена лекция и профилиран уъркшоп, ориентиран към младежи, студенти и експерти с ползи в областта на цифровото изкуство, интерактивните съоръжения, видео мапинг прожекциите, виртуалната сценография и други.

Програма:

10:00 – 12:00 ч.– обществена лекция, вход свободен. Лекторът ще показа определени авторски планове, които се концентрират върху създаване на мултифункционални цифрови пространства и взаимоотношение сред реализатори, среда и аудитория.

13:00 – 16:00 ч.– осъществяване на уъркшоп с участници след предварителна регистрация. Участниците ще имат опция да създадат параленост сред разнообразни софтуерни и хардуерни принадлежности, както и да се срещнат с някои техники за основаване на интерактивен видео мапинг.

Водещ преподавател е образният актьор и сценограф доктор Петко Танчев. В своята работа той употребява софтуерни системи и медийно наличие с пробна устременост. Неговата професионална активност включва редица съоръжения за национални и интернационалните фестивали, цифрови пърформанси, сценографски планове, мапинг прожекции, видео арт творби, интерактивни дизайни в региона на театралните изкуства и рекламната промишленост. Петко Танчев е учител в Национална художествена академия – София и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Работи като щатен сценограф в Държавна опера Пловдив.



Участието в уъркшопа е гратис след предварителна регистрация (имена, възраст, образователно заведение/месторабота, e-mail, телефон) на следния e-mail адрес:ruseа[email protected]. Краен период за записване е 16-ти юни 2024 година. Капацитетът на уъркшопа е 15 индивида, като отворената покана важи до привършване на местата. Ще се свържем с утвърдените претенденти до 18-ти юни. Работен език в уъркшопа е български.

Препоръчително техническо условие към участниците е да разполагат със личен преносим компютър или компютър, с цел да се включат интензивно в процеса. Обучението ще се организира главно със софтуерната платформа TouchDesigner. Участниците следва да конфигурират програмата на техните работни машини, като за задачата на уъркшопа безплатната версия е задоволителна (линк за събаряне: www.derivative.ca/download). Предварителен опит с TouchDesigner и/или други сходни принадлежности е целесъобразен, само че не е наложителен. Презентацията включва встъпление в работата с платформата.

Събитието е част от плана на Художествена изложба – Русе „ Изкуството – провокация за обществена връзка “, реализиращ се с финансовата поддръжка на Община Русе, Програма „ Култура “, „ Малки креативен планове “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР