На 22-ри ноември на сцената на Центъра за работа с

...
На 22-ри ноември на сцената на Центъра за работа с
Коментари Харесай

Празник на поезията, музиката и изобразителното изкуство в ОУ „Валери Петров“

На 22-ри ноември на сцената на Центъра за работа с деца в град Плевен, учениците от вокална група „ Дъга “, от I-в, II-а, III-а, III-в и V-ти клас от ОУ „ Валери Петров “ сътвориха Празник на поезията, музиката и изобразителното изкуство.



Събитието бешепосветено на пет годишнини на известни българи, които с горделивост и почитание означаваме през 2023 година:100 години от рождението на Петър Ступел; 90 години от рождението на Борис Карадимчев; 110 години от рождението на Асен Босев; 130 години от рождението на Елисавета Багряна и 120 години от рождението на Златю Бояджиев.



България! Любима тематика в творчеството на всеки патриот – стихотворец, художник, композитор!

Едни от най-хубавите песни за България са дело на композиторите Петър Ступел и Борис Карадимчев, чиято музика кара да оживее всяко стихотворение. Празникът стартира с обичаната и неостаряваща детска ария „ Зайченцето бяло “ и приключи със „ Сънчо “, с който заспиваше години наред всяко българско дете.



Вълшебното слово на Елисавета Багряна, написала едни от най-красивите думи за България, незабравимите стихове за най-малките на Асен Босев оживяха на сцената под звуците на безконечните песни на Борис Карадимчев и вдъхновяващите картини на неповторимия Златю Бояджиев.

С прелестните си осъществявания на този празничен ден нашите възпитаници ни демонстрираха по какъв начин децата по Земята вършат чудеса - тъмнината разпиляват, хубост навсякъде основават и раздават светлина. Затова са нужни няколко детски усмивки, извикани от другарство, добра дума, прегръдка, радостен детски стих и ария.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР