На 22 октомври от 13 часа в бургаския катедрален храм

...
На 22 октомври от 13 часа в бургаския катедрален храм
Коментари Харесай

Кръщават едновременно 50 бургаски бебета

На 22 октомври от 13 часа в бургаския катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий " ще се организира всеобщо Свето кръщение на новородени деца. Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна черква, които освобождават участниците от наложителната такса за ритуала и подаряват безплатно кръщелните свидетелства.

В нашия град ще бъдат кръстени по едно и също време 50 бебета, а Община Бургас бе отличена по-рано тази година със документ за необикновен принос в съхраняването на българската ДНК - за инвитро програмата, която сътвори, поддържа и развива от години.

Националното кръщене бележи финала на акцията за поощряване на раждаемостта, в границите на която за всяка споделена бременност неправителствената организация ДНК /Движение за национална кауза/ обезпечава най-малко 1 лев на фондация "Искам бебе " в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

За по-малко от девет месеца в акцията "Направи го за България " се включиха повече от 1200 фамилии с новородените си деца. Много от тях са на българи в чужбина, трети и четвърти деца в фамилията, близнаци и даже тризнаци. Проведеното допитване измежду майките разкри потребността от належащи промени в средата и трудовото законодателство, и в най-скоро време предложенията на ДНК ще бъдат предадени на законодателната и изпълнителна власт.

"Създадохме "Направи го за България ", с цел да не сме последните, които ще загасят осветлението ", разяснява акцията Андрей Арнаудов, ръководител и създател на ДНК.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР