Нa 22 октомври 2017г. в големите православни храмове на 10

...
Нa 22 октомври 2017г. в големите православни храмове на 10
Коментари Харесай

Ива Дойчинова ще бъде звездна кръстница в най-масовото кръщене във Враца

Нa 22 октомври 2017г. в огромните православни храмове на 10 български града, измежду които и Враца, Движение за национална идея (ДНК) организира най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в актуалната история на България – Националното кръщене. Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна черква, които освобождават участниците в кръщенето от наложителната такса за ритуала и подаряват безплатно кръщелните свидетелства. Във Враца събитието стартира от 11 часа в митрополитски храм „ Св. Николай “, а родителите-участници могат да избират за кръстници свои близки и радио и телевизионната водеща Ива Дойчинова. Официален посетител на събитието е кметът на община Враца – Калин Каменов.
Националното кръщене е финалът на акцията за поощряване на раждаемостта „ Направи го за България”, в границите на която за всяка споделена бременност ДНК обезпечава най-малко 1 лев на фондация „ Искам бебе " в помощ на двойките с репродуктивни проблеми. За по-малко от девет месеца, в „ Направи го за България” се включиха повече от 1200 фамилии. Много от тях са българи в чужбина, с трети и четвърти деца, близнаци и даже тризнаци. ДНК ще съобщи на законодателната и изпълнителна власт оферти за промени в средата и трудовото законодателство, които извършеното измежду майките допитване разкри като належащи.
„ Създадохме „ Направи го за България”, с цел да не сме последните, които ще загасят осветлението “, разяснява акцията за радио Военновъздушни сили Андрей Арнаудов. Британската медия отрази самодейността в документалната си стратегия за демографската рецесия в България, което даде интернационален отзив на идеята. „ Вярваме, че с цел да има активността ни позитивен и дългогодишен резултат, тя би трябвало да бъде устойчива във времето. Затова към този момент готвим и второто издание на акцията: „ Направи го за България - 2 “ - за деца, заченати 2017-а година.”, разкри още той.
Традиционното сребърно кръстче – знак на вярата, подаряват госпожа Н. Беширова и SSG Jewlery. Към идеята за повече деца в България, се причислиха „ Пуфис “ и „ Тео Бебе “, които са подготвили специфична изненада за всяко бебе, участник в акцията. Медийни сътрудници на „ Направи го за България “ са „ БТВ Медиа Груп “, „ БТВ Радио Груп “, вестник „ 24 Часа “ и списание „ 9 месеца “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР