На 22 ноември 2022 година в РДПБЗН - Плевен е

...
На 22 ноември 2022 година в РДПБЗН - Плевен е
Коментари Харесай

Откриха нов участък на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в кв. Сторгозия

На 22 ноември 2022 година в РДПБЗН - Плевен е получена заповед на министъра на вътрешните работи, по отношение на изменение на одобрения щат на РДПБЗН - Плевен. Със заповедта се основава Участък „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Сторгозия на РСПБЗН - Плевен, в състав от 10 чиновници и един шеф на сектор.
УПБЗН-Сторгозия е с адрес: град Плевен, ул. “Сторгозия “ № 12. Значително ще се усъвършенства пожарната сигурност и отбрана на жителите в региона и екипите ще доближават по-бързото до местопроизшествията в западната част на регионалния град, в Община Долни Дъбник и в обитаемоте места, намиращи се западно от град Плевен.
Работата по отделяне на УПБЗН - Сторгозия е почнала през 2019 година. Значителна компликация са били първичните дейности по сливане на два парцела, ръководени от РДПБЗН - Плевен и издаване на акт за държавна благосъстоятелност. Геодезическото снимане и изцяло планиране на постройката, в която ще се обитава УПБЗН - Сторгозия е дело на проектант Красимир Попов и неговия екип.
Благодарение на дейна работа и осъществено взаимоотношение са гласувани решения на Общински съвет Плевен и Общински съвет Долни Дъбник за отделяне на конструкция за пожарна сигурност и отбрана на популацията в западната част на град Плевен. В следствие е издадено позволение за градеж и са подхванати съответни строително ремонтни работи по преустройството на съществуваща постройка.
Към момента към момента ремонтните действия не са завършили, само че от 1 май 2021 година действително се носи дежурство с пожарен автомобил и екип от трима чиновници. Планирано е, всички действия, свързани с обособяването на УПБЗН - Сторгозия да бъдат изцяло приключени до началото на лятото на 2023 година.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР