На 22 ноември 2020 г., точно 10 години след първата

...
На 22 ноември 2020 г., точно 10 години след първата
Коментари Харесай

Жена стана донор за бившата съпруга на своя мъж

На 22 ноември 2020 година, тъкмо 10 години след първата си среща, Деби и Джим се женят макар рестриктивните мерки на пандемията. Не желаят повече да отсрочват, защото през годините церемонията е отменяна четири пъти – поради сватбите на децата на Джим.

Два дни по-късно те не са на сватбено странствуване, а в болничното заведение, където 56-годишната Деби ще стане донор за някогашната брачна половинка на Джим – Майлен Андерсън.

През годините Деби и Майлен постоянно са били в положителни връзки. Майлен има проблеми с бъбреците от три десетилетия и когато излиза наяве, че никой от нейните родственици не е подобаващ за донор, Деби се съгласява да помогне.

Трансплантацията минава сполучливо и през днешния ден Майлен се радва на новия си живот.



„ Ако с Джим не се бяхме развели, Деби нямаше да е край нас и в този момент щях да съм без донор “ – разяснява Майлен превратностите на ориста пред.

Джим и Майлен се срещат, до момента в който работят в автокъща в Дейтона Бийч, Флорида. Женят се през 1991 година и по време на първата бременност Майлен е диагностицирана с прееклампсия – високо кръвно налягане, което след това води до проблеми с бъбреците. Двойката се развежда през 2008 година, защото Джим не може да се оправи с алкохолизма си.

В същото време завършва и 17-годишният, втори брак на Деби. Нейният брачен партньор пък е заседнал в блатото на опиатите и през 2018 година умира.

След запознанството си Деби и Джим незабавно си харесват, само че тя отхвърля да излезе на среща с него, в случай че не спре алкохола. Мъжът е въздържател към този момент над 10 години и признава, че Деби е избавила живота му.

Когато Деби научава за тежкото положение на Майлен, се съгласява да стане донор и поради гибелта на брат си. Той умира през 1995 година от муковисцидоза, защото няма подобаващ донор за бял дроб.

Всички проби за съгласуемост лишават месеци, като в това време бъбреците на Майлен стигат до сериозно ниските 8% функционалност. За благополучие, всичко завършва добре.



Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР