На 22 март, в далечната 1982 г. се поява един

...
На 22 март, в далечната 1982 г. се поява един
Коментари Харесай

Какво превърна албум на Iron Maiden в емблематичен за рок и метъл музиката

На 22 март, в далечната 1982 година се поява един от най-емблематичните албуми в историята на хеви метъл музиката. " The Number of the Beast " е запис, който освен изстрелва Iron Maiden към огромните международни подиуми и светлините на ярките прожектори, само че и приветства новия вокалист - Брус Дикинсън.
 Iron Maiden и какъв брой изкарват от турнета
Колко печелят Iron Maiden от турнета

Кой води класацията за доходи от продадени билети единствено от един концерт

Всъщност не толкоз издаването на албума, колкото новото попълнение в лицето на Дикинсън за малко време трансформира английската групировка, досега с два студийни записа, в група в същинския смисъл на думата.

Брус се причислява към Iron Maiden в миг, в който групата, въпреки и относително неотдавна основана, към този момент претърпява първата си по-сериозна рецесия. След втория студиен албум Killers oт 1981 година, създателят и идеолог Стивън Харис, който е и бас китарист, е значително привършен в своите музикални хрумвания. И тъкмо тогава се появява Брус Дикинсън, който безусловно влива нова мощ и сила в образуваната тайфа.

Освен принос към музиката и текстовете на песните, в " The Number of the Beast " Дикинсън вкарва и един нов, характерен метод на пеене. Характерният му фасон постоянно е определян като като " един от най-свирепите хеви метъл писъци в историята ", който и до ден сегашен никой не е съумял да повтори.

И всичко това оформя съвършения албум. Още повече, че негов продуцент е известният в тези години Мартин Бърч, работил с огромни групи като Deep Purple. Самият Бърч нееднократно е споделял, че при записите на " The Number of the Beast " е почувствал, че се случва " нещо в действителност съдбовно " - по този начин както и при изработката на паметния албума на Deep Purple - " Machine Head ".

Любопитно е, че по този начин нароченото " число на дявола " - 666, по някакъв метод е повлияло на хората, стоящи зад изработката на албума. Звучи повече като мит, само че в действителност е истина, че продуцентът Бърч претърпява автомобилна злополука, а санкцията за нанесените вреди възлиза навръх 666 паунда.

За основаването на едноименната ария от " The Number of the Beast " Стив Харис е получил ентусиазъм от хорър кино лентата Damien: Omen II и от лиричните хрумвания, заложени в поемата на шотландския стихотворец Робърт Бърнс - " Tam o` Shanter ".

И до момента в който текстът просто възкликва, че " 666 е цифрата на звяра ", религиозни групи, най-вече в Съединените щати, провеждат редица митинги и даже обществено изгорят записи на Iron Maiden, обвинявайки ги в сатанизъм.
 Кои са най-богатите хеви метъл вокалисти
Кои са най-богатите хеви метъл вокалисти

Кой сподели, че хеви метълът си отива

Известният речитатив пък, с който стартира песента е ангажиран от " Книгата на Откровението " - последната книга от Новия завет. Първоначално музикантите от Iron Maiden канят за него американския артист Винсънт Прайс, прочут с присъединяване си във филмите на ужасите. Той обаче желае твърде висок хонорар, тъй че те се стопират на не толкоз известния, само че също толкоз злокобно звучащ британец Бари Клейтън, написа Loudwire.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР