На 22 март актьорите от Одески български драматичен театър към

...
На 22 март актьорите от Одески български драматичен театър към
Коментари Харесай

Български театър от Украйна с представление в София

На 22 март актьорите от Одески български трагичен спектакъл към Всеукраинската социална организация " Конгрес на българите в Украйна " ще показват „ Животът, въпреки и къс “ по Станислав Стратиев в камерната зала на „ Сълза и смях “.

Младите бесарабски артисти ще покажат своя театър по Станислав Стратиев с режисьор Станислав Садаклиев, хореограф Диана Костика.

През лятото на 2016 година спектакълът „ Животът, въпреки и къс “ завоюва две награди на фестивала „ Музите “ в гр. Созопол: премия на журито „ За чудесно показване “ и Награда на Държавната организация на българите в чужбина. През май 2017г. „ Животът, въпреки и къс “ е отличен като " Най-добър театър " на Международния сценичен фестивал " Велко Кънев " в Тополовград.

„ Творбата на Станислав Стратиев е мъчително настояща и през днешния ден, както за Украйна, по този начин и за България. Спектакълът продължава единствено 45 минути, само че от време на време точно в дребното време се крие огромният заряд на едно зрелище “, показа ръководителят на театъра Станислав Садаклиев.

По негова самодейност Българският спектакъл в Одеса е съживен през 2013 година, с поддръжката на Ю. Граматик, президент на Всеукраинската социална организация „ Конгрес на българите в Украйна “. Бесарабските артисти гостуват в България по покана на Пътуващото читалище " Бащино огнище ".

През ноември 2015 година бесарабските младежи за пръв кол се показаха на софийската сцена със спектакъла „ Бай Ганьо “ по Алеко Константинов. Залата беше претъпкана, а столичната аудитория посрещна актьорите от Украйна доста сърдечно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР