На 22 и 23 април в парк Македония“ над

...
На 22 и 23 април в парк  Македония“ над
Коментари Харесай

Предстои много силно състезание по планинско колоездене в Благоевград

На 22 и 23 април в парк „ Македония “ над Благоевград ще се състои „ Епик Ендуро Благоевград “ 2023, което е хазаин на интернационално съревнование по планинско колоездене. Над 100 участника от България и чужбина ще карат разграничени в МТБ дисциплини и класовете – PRO, Хоби клас и E Bike. Трасетата са с друга дължина и компликация съгласно категориите.

Събитието е част от календара на Българска федерация по колоездене, проведено от клуб „ Генезис Епик “ и с поддръжката на Община Благоевград. Най-добрите наши байкъри към този момент интензивно упражняват за идното огромно съревнование и сигурно конкуренцията ще бъде повече от сериозна. По традиция се събира и много аудитория във финалната зона, като уредниците са подготвили доста награди и изненади за състезатели и фенове. Четири ще бъдат стадиите за клас PRO, два стадия Хоби категория и пет за E Bike.

Времеизмерването ще бъде с фотоклетки, а раздаването на стартовите номера е сутринта в първия ден. След това са тренировките за всички. В неделя ( 23 април) от 08:00 часа е старта, като финала е в 15:00 часа.

„ Много труд и часове работа по трасетата в последните седмици направихме. Искаме всичко да бъде съвършено и поставяме старания това да се случи на най-високо равнище. Десетки са хората, които се включват в активността и оказват помощ. От колоездачен клуб „ Генезис Епик “ е главната организация и те са се потвърдили като същински експерти през последните години, когато са домакини на подобен вид надпревари. Дано и времето да бъде уместно, както за каране, по този начин и за феновете. Огромна признателност към Община Благоевград и компаниите спонсори за съдействието. Очакваме и мощни байкъри от чужбина, тъй като имаме отлични условия за идните надпревари. Всяка година броят на искащите да карат планинско колоездене се усилва и това е прелестно за нашия спорт. Имаме и доста надарени деца, които демонстрират голямо предпочитание да се развиват и да бъдат по-бързи на всяко съревнование. Като цяло много пътуваме и отвън България и виждаме положителните практики там по организацията на трасетата. Мога да кажа, че ще предложим отлична опция на всеки да се изяви в своята категория и дисциплинираност в Благоевград на 22 и 23 април “, показа един от уредниците Бойко Иванов.

Достъпът за аудитория в парк „ Македония “ по време на спортния уикенд ще бъде безвъзмезден.

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР