На 22 и 23 април 2023 г. в Американския колеж

...
На 22 и 23 април 2023 г. в Американския колеж
Коментари Харесай

Над 8400 ученици от цялата страна взеха участие в национално състезание по правопис на английски език

На 22 и 23 април 2023 година в Американския лицей в София се организира финалният кръг на Националното съревнование по правопис на британски език Spelling Bee и Spelling Bee JUNIOR. В събота се състезаваха " огромните пчели “ до 7 клас, а в неделя – " дребните пчелички “ до 4 клас. След оспорвани и напрегнати надпревари станаха известни националните щампиони в двете възрастови категории. Национален първенец при огромните пчелички е Михаела Димитрова, 7 кл. от ПМГ " Проф. Емануил Иванов “, гр. Кюстендил, а при по-малките състезатели първенците са двама – Борис Димитров, 3 кл. от ЧОУ " Прогресивно обучение 3 “, гр. София и Денис Арнаудов, 4 кл. от ЧСУ " Свети Георги “, гр. София.

Над 8400 възпитаници от цялата страна се трудиха неуморно и научиха правописа на доста сложни думи на британски език. Шампионите поставиха големи старания и потвърдиха, че старанието и спортният дух постоянно водят до отлични резултати.

Tази година участниците в надпреварите имаха опция да се включат в съпътстваща акция. Надсловът ѝ бе BEE active, с което уредниците предизвикват учениците да бъдат физически дейни като пчелите. Най-добре в акцията се показаха учениците от СУ " Гео Милев “, с. Белозем и 81 СУ " Виктор Юго “, гр. София

Състезанието се провежда от Фондация “Корпус за обучение и развитие-КОРПлюС ". То се реализира в партньорство с Фондация " Америка за България " и с поддръжката на Посолството на Съединени американски щати и Министерството на образованието и науката. Домакин на националния край е Американският лицей в София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР